گزارش برنامه صعود به قله پیرزن کلوم
نوع برنامه : کوهنوردی
درجه سختی : متوسط
ارتفاع : 3843 متر
ارتفاع پای کار : 2500 متر
مدت زمان پیمایش : 08:00
تاریخ برگزاری : ۲۵ خرداد ۱۴۰۳
تاریخ نگارش : 26 خرداد 1403
اطلاعات منطقه
موقعیت جغرافیایی : ارتفاع قله پیرزنکلون 3850 متر است. این قله در جنوب منطقه البرز مرکزی و در منطقه رودبار قصران (فشم) واقع شده است. قله پیرزنکلون از شمال با روستای گرمابدر (خط الراس خاتونبارگاه به جانستون (تا خلنو)) در ارتباط است و از جنوب به قله مهرچال و از غرب به قله همهن و از شرق به قله شیورکش، کاسونک و کافره (و دشت لار) منتهی شده است. در سمت شرق قله نمای غربی قله دماوند قابل مشاهده است. قله بین روستای گرمابدر (شمال) و روستای امامه (جنوب غربی) واقع شده است.
پوشش گیاهی : تعدادی درخت تبریزی، گردو و بید و سایر گیاهان خودرویی، آویشن
گوناگونی جانوری : کبک، گرگ،مار،اسب ،خر ،مارمولک
پتانسیل سایر ورزش ها : کوهنوردی و صخرهنوردی ، پیادهروی و تریلرانینگ ، دوچرخهسواری کوهستان ، طبیعتگردی و عکاسی ، کمپینگ و پیکنیک ، اسکی و اسنوبورد (در فصل زمستان) ، آموزش و تمرینهای گروهی ، یوگا و مدیتیشن
وجه تسمیه : واژه "کلوم" در زبان محلی به معنای "طویله" یا "محل نگهداری دام و طیور" است، که به نظر میرسد از آنجا که پیرزنی در گذشته محلی با این نام شناخته میشده بوده، نام این قله نیز به این شکل انتخاب شده است.از آنجا که ریزش کوه و فرسایش باعث از بین رفتن اثر طویلهای که احتمالاً در این قله وجود داشته، شده است، این نام به عنوان یک نام محلی و آمیخته با تاریخچه مردمی و فرهنگی منطقه ثبت شده است.
نزدیک ترین مرکز درمانی : در مانگاه فشم:استان تهران، فشم، فشم - تهران، میدان امام خمینی
دسترسی به آب در شب مانی / نوع دسترسی : ندارد / سایر
پوشش تلفن همراه : برخی نقاط
بهترین فصل صعود : بهار
خطرات : شیبهای خطرناک ، شرایط اقلیمی سخت ، خطرات برودت ، مسائل زیست محیطی
ایمنی منطقه : طوفانهای برفی، بادهای شدید، و تغییرات ناگهانی در دما ، شیبهای استیلایی، صخرههای ناپایدار،گزش مار
نوع شب مانی / گنجایش : چادر / 24
اطلاعات دسترسی به منطقه
استان و شهر مبدا : تهران, تهران
وسیله نقلیه تا نزدیک ترین شهر اصلی : سواری خطی
مشخصات مسیر : پاکوب مشخص دارد
استان و شهر مقصد : تهران, تهران
وسیله نقلیه تا روستا/محله : سواری
جاده دسترسی به روستا/محله : خاکی- آسفالت
شرح برنامه
نام راهنما / سرپرست : محمد قمی
وضعیت آب و هوا : ابری
سطح فنی برنامه : غیرفنی
وضعیت دمای هوا : معتدل
## گزارش برنامه صعود به قله پیرزن کلوم
**تاریخ برنامه:** جمعه ۲۵ خرداد ۱۴۰
**ارتفاع قله:** ۳۸۴۳ متر
**تعداد شرکتکنندگان:** ۹ نفر
**سرپرست برنامه:** محمد قمی
**مسیر صعود:** روستای گرمابدر
**وضعیت آب و هوا:** آفتابی و نیمهابری، با ابرهای کومولوس و احتمال بارش
---
#### **مقدمه:**
در روز جمعه، ۲۵ خرداد، گروه ما که متشکل از ۹ نفر بود به سرپرستی محمد قمی برای صعود به قله پیرزن کلوم از طریق روستای گرمابدر راهی شد. هدف از این برنامه، تجربهی کوهنوردی و لذت بردن از طبیعت زیبای البرز مرکزی بود.
#### **شرح برنامه:**
**حرکت از تهران:**
ساعت ۴ صبح، تعدادی از اعضای گروه در میدان آزادی جمع شدند و سپس به سمت برج آناهید حرکت کردند. ساعت ۴:۳۰ صبح، همه اعضا در برج آناهید حضور داشتند. متأسفانه ۴ نفر از اعضا به دلایل شخصی نتوانستند به برنامه بپیوندند و در نهایت ۹ نفر با ۳ ماشین به سمت روستای گرمابدر حرکت کردیم.
**مشکل کفش سرپرست:**
در نزدیکی گردنه قوچک، متوجه شدم که کفش کوهنوردیام را در خانه جا گذاشتهام. برای جلوگیری از تأخیر بیشتر، گروه را به سمت روستای گرمابدر فرستادم تا صبحانه بخورند و خودم با یکی از دوستان به خانه بازگشتم. با استفاده از خدمات اسنپ، کفشهایم را به میدان صنعت ارسال کردند و من همزمان به آنجا رسیدم. با کمی تأخیر، ساعت ۷:۳۰ صبح به گروه پیوستیم. اگرچه این اتفاق باعث شد که برنامه یک ساعت دیرتر آغاز شود، اما خوشبختانه برنامه با موفقیت ادامه یافت.
**آغاز صعود:**
شروع صعود از روستای گرمابدر در ساعت ۷:۳۰ صبح با استفاده از GPS صورت گرفت. مسیر ابتدایی بنبست بود، اما نهایتاً مسیری در کنار یک ویلا پیدا شد و از آنجا حرکت کردیم. در ابتدا، هوا ابری بود و گاهی احتمال بارش باران وجود داشت. با این حال، هوا بعداً آفتابی شد و ابرهای کومولوس همچنان تا پایان برنامه همراه ما بودند.
**پیمایش مسیر:**
در ابتدای مسیر، با یک شیب متوسط تا تند مواجه شدیم. گروه با همکاری و تلاش بسیار به یال مسیر رسید. بعد از عبور از این شیب، حدود ساعت ۹ صبح تصمیم گرفتیم در یک منطقه مناسب توقف کرده و صبحانه بخوریم. این استراحت به گروه فرصت داد تا انرژی خود را بازیابی کند و برای ادامه مسیر آماده شود.
**ادامه صعود:**
پس از صرف صبحانه و استراحت، حرکت به سمت قله را از روی یال ادامه دادیم. با پیشروی در مسیر، تعدادی از اعضا دچار خستگی شدند و در ارتفاع تقریبی ۳۱۰۰ متری، دو نفر از گروه جدا شده و در یال باقی ماندند.
**حمله به قله:**
ساعت ۱۱ صبح، ۷ نفر از اعضا تصمیم به ادامه مسیر به سمت قله گرفتند. شرایط آب و هوا نامناسب و احتمال بارش در هر لحظه وجود داشت. در ارتفاعات بالاتر، با افزایش ابرهای کومولوس و باد شدید، شرایط صعود پیچیدهتر شد. با نزدیک شدن به ارتفاع تقریبی ۳۴۵۰ متری، تصمیم گرفتیم به دلیل وضعیت نامساعد آب و هوا و احتمال بارش، صعود را متوقف کنیم و به یال بازگردیم.
**بازگشت به روستا:**
حدود ساعت ۲ بعد از ظهر، به یال رسیدیم و پس از صرف ناهار، به آرامی به سمت پایین حرکت کردیم. در مسیر بازگشت، شیب تند و متوسطی را پیمودیم و ساعت ۶ عصر به محل پارک خودروها رسیدیم.
**پایان برنامه:**
پس از پایان برنامه، در مسیر برگشت به تهران، در میدان فشم توقف کردیم و شیرموز نوشیدیم. در نهایت، اعضای گروه به خانههای خود بازگشتند.
#### **جمعبندی:**
این برنامه، علیرغم چالشهای پیشبینی نشده و تأخیر در آغاز، تجربهای مفید و به یادماندنی برای همه اعضا بود. همکاری و روحیه تیمی در گروه بسیار قوی بود و همه اعضا توانستند از طبیعت زیبای منطقه لذت ببرند. اگرچه موفق به صعود کامل به قله نشدیم، اما مسیر پیموده شده نیز ارزشمند و خاطرهانگیز بود.
**نکات قابل توجه:**
- فراموش کردن تجهیزات میتواند تأخیر ایجاد کند؛ لذا چک کردن تجهیزات قبل از حرکت اهمیت زیادی دارد.
- تغییرات آب و هوا باید همواره مد نظر قرار گیرد تا بتوان تصمیمات مناسب و به موقعی اتخاذ کرد.
- هماهنگی و همکاری گروهی، کلید موفقیت در برنامههای کوهنوردی است.
**سپاس از تمامی اعضای گروه که با همکاری و همدلی، این برنامه را به تجربهای شیرین و به یادماندنی تبدیل کردند.**
سرپرست برنامه:محمد قمی
لوازم مورد نیاز
کوله پشتی
کفش کوهنوردی
آب
گرتکس
پلار
باتوم
زیرانداز
تنقلات
عینک
هدلایت
کیف امداد
کیت بقا
چاقو
طناب انفرادی
فلاسک
لیوان
کلاه آفتابی
دستمال سر
پانچو
لوازم شخصی
وعده غذایی
داروهای شخصی
لباس مناسب فصل
کرم ضد آفتاب
بیمه ورزشی
میوه
لیمو ترش
دستمال مرطوب