گزارش برنامه صعود به قله خلنو
نوع برنامه : کوهنوردی
درجه سختی : دشوار
ارتفاع : 4375 متر
ارتفاع پای کار : 2500 متر
مدت زمان پیمایش : 10:00
تاریخ برگزاری : ۵ مرداد ۱۴۰۳
تاریخ نگارش : 14 شهریور 1403
اطلاعات منطقه
موقعیت جغرافیایی : خلنو، قلهای با ارتفاع ۴۳۷۵ متر است که در منطقه البرز مرکزی واقع شده است و بلندترین قله استان تهران است. خلنو و آزادکوه، هر دو حدود ۴۳۷۵ متر ارتفاع داشته و پس از قله دماوند و قله علم کوه سومین و چهارمین قلل مرتفع البرز مرکزی به شمار میروند.
قله خلنو در قلب رشته کوه های البرز مرکزی و در شمال روستای لالان (از توابع فشم) و منتهی الیه دره وارنگرود قرار دارد. قله خلنو واقع در شمال شمشک و رودبار قصران، از شمال به دره رودخانه وارنگهرود، از شرق به دشت لار (محدودهی لواسانات) و از غرب بهوسیله خطالرأس هرزهکوه به منطقه دره رودخانه کرج متصل میگردد و از هر سو دارای شیبهای تندی است. این قله سرچشمه اصلی رودخانه وارنگرود بوده که سرچشمه و منبع اصلی دریاچه سد کرج میباشد.
پوشش گیاهی : لالان دارای تنوع بالای پوشش گیاهی است و گیاهانی مثل گلپر، زرشک، سیرک، لوچک و گون هم در اینجا بسیار یافت میشود.
گوناگونی جانوری : پرندگانی مثل عقاب، کبک، هدهد، چکاوک و حیواناتی مثل میش و قوچ هم در این ناحیه زندگی میکنند.
وجه تسمیه : وجه تسمیه روستای لالان: در قدیم به دلیل وجود گل های فراوان در منطقه به نام لاله گون بوده است.
دسترسی به آب در شب مانی / نوع دسترسی : دارد- با فاصله / چشمه
پوشش تلفن همراه : ندارد
بهترین فصل صعود : بهار و تابستان
خطرات : در زمستان خطر ریزش بهمن و حتی شن ریزه در تابستان وجود دارد
ایمنی منطقه : امن
نوع شب مانی / گنجایش : چادر / 30
اطلاعات دسترسی به منطقه
استان و شهر مبدا : تهران, تهران
وسیله نقلیه تا نزدیک ترین شهر اصلی : مینی بوس
نام روستای پای کار : لالان/فشم
مشخصات مسیر : پاکوب مشخص دارد
استان و شهر مقصد : تهران, لواسان
وسیله نقلیه تا روستا/محله : مینی بوس
جاده دسترسی به روستا/محله : آسفالت
شرح برنامه
نام راهنما / سرپرست : زینب عزیزخانی(زی زی)/محمد قمی
مختصات محل های مناسب شب مانی : چشمه تلخاب،بالای آبشار لالون،گردنه وزوا
وضعیت آب و هوا : نیمه ابری
سطح فنی برنامه : غیرفنی
تعداد چشمه های مسیر : 6
وضعیت دمای هوا : سرد
تعداد افراد شرکت کننده در برنامه : 15 نفر - باشگاه همنورد
کل مسیر پیمایش شده : 20 کیلومتر
سرقدم:آقای محمد قمی
ته قدم:زی زی
دسترسی به قله خلنو معمولاً از طریق یکی از سه راه زیر انجام میگیرد:
۱- عمومیترین مسیر از طریق طریق روستای لالون (ارتفاع ۲۴۰۰ متر) به گردنه ورزاب، قلههای برج و خلنو کوچک
۲- از طریق روستای شمشک (۲۶۰۰ متر) به قله سرکچال ، برج و خلنو کوچک.
۳- از طریق دره وارنگه رود و دریاچه خلنو.
درباره روستای لالان:
لالان یا لالون از روستاهای دهستان رودبار قصران بخش رودبار قصران شهرستان شمیران استان تهران ایران است. دارای چشمه آب گازدار طبیعی که بومیهای روستا به آن چشمه تلخاب یا زنگاب میگویند.
در ساعت 3 بامداد روز جمعه 5 مرداد در محل سراه تهرانپارس نفرات تیم حضور پیدا کردند و بعد از 15 دقیقه معطلی با اتومبیل های شخصی(تعداد 7 ماشین) بسمت روستای لالان حرکت کردیم.ساعت 5:00 همه ماشین ها در جاده خاکی انتهای روستا پارک کرده و پس از پوشیدن بادگیر و گتر و آماده کردن هدلایت ها و یک معارفه کوتاه بین نفرات به سرقدمی آقای محمد قمی پیمایش را آغاز کردیم. از تعداد ماشین های پارک شده پیدا بود که تیم های زیادی قصد صعود به قله های این منطقه را دارند.به ویژه که با نزدیک شدن به فصل صعود قلل بلند ایران مثل سبلان،علمکوه و دماوند تیم های زیادی جهت آمادگیو هم موایی به خلنو آمده بودند(امسال مسیر صعود به قله کلون بستک مسدود بود و همین دلیل شلوغی بیشتر قلل بالای 4000 متر دیگر شده بود). پس از 1 ساعت پیمایش در محل صافی از پاکوب ایستاده و به دلیل گرم شدن میزان لباس را کمتر کردیم.هوا روشن شده بود و میتوانستیم منطقه را ببینیم. نکاتی درباره نحوه صعود و آب خوردن به همنوردان گوشزد شد و دوباره پیمایش را شروع کردیم.گام های سرقدم یکنواخت و خوشبختانه نفرات تیم هم آماده بودند. ساعت 7 به محل چشمه تلخاب رسیده و برای صرف صبحانه توقف کردیم.ساعت 7:30 دوباره حرکت را شروع کرده و ساعت 10 به بالای آبشار لالون و کنار چشمه رسیدیم.حدودا تعداد 30 عدد چادر در محل کمپ آبشار دیده میشد که بیشتر آنها از شهرستان های دورتر آمده و شب گذشته را در کمپ سپری کرده بودند.بطری ها و کیسه های آب را پرکرده و براه افتادیم.حدود 50 نفر در مسیر پاکوب و جلوتر از تیم ما دیده میشدند! بعد از آبشار شیب مسیر به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و بهمین دلیل سرعت تیم کمتر شد.به پشت بقیه تیم ها رسیده و حالا دیگر ترافیک مسیر اجازه تندتر حرکت کردن نمیداد به ویژه که در شیب تند امکان سبقت گرفتن از باقی تیم ها هم نبود.ساعت 12 به روی گردنه وزوا رسیده و برای استراحت کوتاهی توقف کردیم.بعد از گردنه وارد پاکوب مسیر کاسه شدیم که بخاطر ایمن بودن مسیر و سرازیری کمی که دارد توانستیم جمعیت قابل توجهی را پیشی بگیریم.توقف ها را کوتاهتر کردیم تا پیش از شدیدتر شدن بادی که حس میشد بتوانیم به قله برسیم. در شیب پایانی زیر قله نیز با سرعت کمتری پیمایش کرده و نهایتا ساعت 14 بر روی قله ایستادیم.شدت باد بر روی قله به حدود 30 کیلومتر بر ساعت میرسید و امکان ایستادن طولانی نبود. به دلیل ازدحام جمعیت و حضور تیم های کوهنورد و کوهرو! بسیار که اصرار به گرفتن عکس تکی با تابلو قله داشتند، نفرات تیم ما به گرفتن یک عکس یادگاری گروهی راضی شده و پس از 10 دقیقه مسیر فرود را در پیش گرفتیم.
کمی پایین تر در جایی که باد نبود حدود 20 دقیقه برای استراحت و خوردن غذا توقف کرده و بسمت پایین به راه افتادیم.در بازگشت سرقدم آقای علیرضا کریمی و ته قدم آقای محمد قمی بودند.ساعت 16 بر روی گردنه مجددا توقف داشتیم و پس از آن مسیر شن اسکی را تا رسیدن به آبشار در پیش گرفتیم.ساعت 18 به آبشار رسیدیم و به دلیل خستگی زیاد چند نفر از افراد تیم توقف نیم ساعته داشتیم.متاسفانه بعد از آبشار مچ پای یکی از همنوردان پیچ خورده و باعث شد تیم به دو گروه تقسیم شوند.تعداد 11 نفر به همراه آقای محمد قمی و امید راد با سرعت بیشتر به حرکت ادامه دادند و سرپرست برنامه بهمراه همنورد آسیب دیده و آقایان علی جعفری و علیرضا کریمی با سرعت کمتر به فرود ادامه دادیم. گروه اول ساعت 20 به ماشین ها رسیده بودند و ما نیز در تاریکی دره با نورد هدلایت حرکت میکردیم.مربی تیم بهمراه امید راد با طناب و وسیله های کمکی مجدد بسمت بالا برگشته و در ورودی روستا به ما ملحق شدند.در نهایت ما 6 نفر نیز در ساعت 22 به ماشین ها رسیده و برنامه به پایان رسید.
لوازم مورد نیاز
کوله پشتی
کفش کوهنوردی
آب
گرتکس
باتوم
کلاه
زیرانداز
تنقلات
عینک
هدلایت
کیف امداد
فلاسک
کلاه آفتابی
دستمال سر
لوازم شخصی
وعده غذایی
داروهای شخصی
لباس مناسب فصل
کرم ضد آفتاب
بیمه ورزشی
میوه