قله کلکچال
نوع برنامه : کوهنوردی
درجه سختی : متوسط
ارتفاع : 3350 متر
ارتفاع پای کار : 1860 متر
تاریخ برگزاری : ۲۸ دی ۱۴۰۳
تاریخ نگارش : 7 بهمن 1403
اطلاعات منطقه
موقعیت جغرافیایی : قله کلکچال با ارتفاع 3350 متر از سطح آب های آزاد ، در جنوب البرز مرکزی و در شمال شرق شهر تهران واقع شده است. این قله یک قله منفرد بوده که از سمت شمال شرق و از طریق گردنه لزون به خط الرس دارآباد به توچال متصل می باشد. خط الرس توچال از سمت شرق از طریق تیغه های دارآباد به قله دارآباد و از سمت غرب به قلل لزون ، پیاز چال و توچال ارتباط دارد.
پوشش گیاهی : ازگیل وحشی،بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچههایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و بالاخره قارچ وحشی.
گوناگونی جانوری : پستاندارانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه یا خرگوش
برای در امان ماندن از حمله جانورانی که در این منطقه وجود دارند، به خصوص حمله سگ میتوانید فیلم آموزشی پیشگیری و مقابله با حمله جانوران را سامانه بریم کوه مشاهده کنید.
نزدیک ترین مرکز درمانی : امداد کوهستان در اردوگاه کلکچال
دسترسی به آب در شب مانی / نوع دسترسی : دارد- در فاصله نزدیک / آب لوله کشی
پوشش تلفن همراه : برخی نقاط
بهترین فصل صعود : بهار و تابستان
خطرات : خطر ریزش بهمن در دره پیازچال
ایمنی منطقه : نسبتا امن
نوع شب مانی / گنجایش : جان پناه / 20
اطلاعات دسترسی به منطقه
استان و شهر مبدا : تهران, تهران
وسیله نقلیه تا نزدیک ترین شهر اصلی : سواری خطی
نام روستای پای کار : جمشیدیه
مشخصات مسیر : پاکوب مشخص دارد
استان و شهر مقصد : تهران, تهران
وسیله نقلیه تا روستا/محله : سواری
جاده دسترسی به روستا/محله : آسفالت
شرح برنامه
نام راهنما / سرپرست : زینب عزیزخانی(زی زی)
وضعیت آب و هوا : برفی
سطح فنی برنامه : غیرفنی
تعداد چشمه های مسیر : 3
وضعیت دمای هوا : سرد
سرپرست و مربی : زینب عزیزخانی
تعداد کل نفرات شرکت کننده : 8 نفر
در تاریخ 28 دی 1403 باشگاه همنورد تصمیم به صعود قله ی کلکچال گرفت که بهمراه 8 نفر در ساعت 5:40 بامداد از محل قرار_خیابان امیدوار، جنب پارک جمشیدیه_به سمت قله شروع به حرکت کردیم.
شرایط جوی بر اساس پیش بینی های گوناگون روزی ابری و سرد را نوید داده بود و البته قرار بود از ظهر ببعد بارش برف هم داشته باشیم به همین دلیل در انتخاب نفرات برای صعود قله سخت گیری کرده تا بتوانیم پیش از ظهر به قله برسیم.در همان ابتدای مسیر و پیش از حرکت نوع پوشاک همنوردان توسط مربی و سرپرست برنامه بررسی شد. بعد از نیم ساعت پیمایش، توقف کوتاهی جهت کم کردن لباس و آب خوردن داشتیم و دوباره به حرکت خود ادامه دادیم.
در طی مسیر تقریبا هر یک ساعت توقف کرده که خوردن آب، تنفس مناسب و تعویض لباس به دوستان یادآوری میشد. خوشبختانه نفرات تیم از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار بودند که باعث میشد سرعت مناسبی در صعود داشته باشیم. ساعت 7:10 به اردوگاه کلکچال رسیده و جهت صرف صبحانه توقف کردیم. پس از صبحانه با وجود طلوع آفتاب از آنجاییکه اطلاع داشتیم بر روی یال نسبتا پرسیب بسمت گردنه باد قابل توجهی در انتظار ماست به همگی یادآوری شد که گرتکس یا وینداستاپر خود را بپوشند و سپس در ساعت 7:30 دوباره حرکت خود را آغاز کردیم. همچنان هر یک ساعت توقف کوتاهی جهت نوشیدن آب و در صورت نیاز اضافه کردن لباس داشتیم. پس از حدود یک ساعت و نیم حرکت در ساعت 9 صبح بر روی گردنه قرار گرفته و توقف 15 دقیقه ای داشتیم. در شیب پایانی پیش از قله بارش برف روزهای اخیر باعث یخبندان مسیر شده بود که از همنوردان خواستم یخ شکن و کرامپون های خود را استفاده کنند و همچنین بخاطر وزیدن باد حرکتمان کمی دشوار شد.با اینحال با همراهی و سرعت خوب تیم راس ساعت 11:00 بر روی قله کلکچال قرار گرفتیم.30 دقیقه توقف بر روی قله جهت عکس گرفتن و خوردن تغذیه مختصر داشتیم. طبق پیش بینی هواشناسی مه کاملا ارتفاعات را پوشانده بود و هیچ دیدی به منطقه نداشتیم. برف هم شروع به باریدن کرد که باعث گرم تر شدن حدودا 4 درجه ای دما هم شد. ساعت 11:30 شروع به بازگشت کردیم. در مسیر از قله تا اردوگاه بدلیل بارش مسیرها کاملا پوشیده از برف شد. ساعت 13 به اردوگاه کلکچال رسیده و پس از توقف 15 دقیقه ای مجددا ادامه دادیم . پس از اردوگاه با برف کمتری مواجه بوده و مه هم از بین رفته بود. در نهایت ساعت 16 به پارک جمشیدیه و نقطه آغاز پیمایش رسیده و برنامه را به پایان رساندیم.
سپاس از تمامی همنوردان خوبم
لوازم مورد نیاز
کوله پشتی
کفش کوهنوردی
آب
گتر
گرتکس
پلار
باتوم
تنقلات
هدلایت
فلاسک
یخ شکن
وعده غذایی