صفحه اصلی دوره آنلاین اصول و مبانی هیمالیانوردی

دوره آنلاین اصول و مبانی هیمالیانوردی

صعود برون مرزی و هیمالیانوردی یکی از آرزوها و افتخارات کشورها و کوهنوردان است که کوهنورد در ابتدا باید با اصول و چک لیست آن آشنا شود چه بهتر که این آشنایی از طریق افراد با تجربه به دست بیاید.

  • مدرس: استاد محمد حسن نجاریان
  • مبلغ: 220,000 تومان

راهنمای هیمالیانوردی و صعودهای برون مرزی:

هیمالیانوردی در اوایل صعود انسانها به قلل مرتفع (عرصه های هیمالیا از چین گرفته تا قره قروم پاکستان و مناطق پامیر) از رواج کمتری برخوردار بود. ولی امروزه هر سال هزاران کوهنورد را بسوی خود می کشاند.

هیمالیانوردی انقدر جاذبه دارد که از یک ترکینگ ساده به کمپ های اصلی تا صعود قلل بلند ۸۰۰۰ متری می تواند از صفر تا بینهایت کنجکاوی انسان را جوابگو باشد.

در این قسمت چند نکته در رابطه با هیمالیانوردی میخواهم به شما بگویم:

6 نکته مهم در رابطه با هیمالیانوردی

موارد مهمی که در خصوص یک برنامه برون مرزی یا هیمالیانوردی وجود دارد بسیار زیاد هستند که در این بخش به 6 مورد آن اشاره خواهیم کرد:

1- انتخاب سرپرست

همانطور که هر هرمی، نیاز به رأسی دارد در اجرای کار گروهی نیز هر تیمی نیاز به رهبری دارد تا کارها را هماهنگ کند. سرپرست تیم نقش اساسی در هدایت و رهبری دارد و در واقع یک تیم موفق یک سرپرست بزرگ دارد.

سرپرست برنامه توسط اعضا و یا فدراسیون تعیین می‌شود. وی نقش مهم در تعیین و تعداد اعضا تیم را ایفا می‌کند. جهت هماهنگی و پیشبرد فعالیت‌های تیم سرپرست پیش از اجرای برنامه به دفعات جلسات گردهمایی برگزار می‌کند تا هر فردی از اعضا گزارشی از فعالیت‌هایش را اعلام کند.

در اجرای برنامه شخص سرپرست لزومی ندارد در طی کل مسیر، تیم را همراهی کند ولی لزوماً باید حتماً همراه تیم در کمپ‌های پایین باشد و با بی‌سیم تیم را هدایت نماید.

از ویژگی های سرپرست میتوان به قدرت مدیریت و هماهنگی بالا، قدرت برنامه‌ریزی و سازماندهی، تجربه، جسارت، درایت، توانایی تصمیم‌گیری درست در هر شرایط، آشنا به مسائل کوهنوردی، آشنایی به مدیریت بحران، توانایی تحلیل مسائل، ایجاد شرایط برای همدل شدن تیم، ایجاد حس همکاری در گروه، تقسیم وظایف اعضا اشاره کرد.

2- امور مالی برنامه و برآورد هزینه

حرف اول در اجرای برنامه‌های برون مرزی و هیمالیانوردی را پشتوانه مالی تیم می‌زند که نقش انکارناپذیری دارد. بعد از تأمین هزینه‌های مالی است که اجرای برنامه به تحقق می‌پیوندد و کار وارد مرحله جدیدی می‌گردد.

هزینه برنامه از سه طریق تأمین می‌گردد:

فدراسیون کوهنوردی

بعد از تأیید طرح صعود در شورای برون مرزی هزینه اجرای برنامه پرداخت می‌گردد.

حامی مالی

سرپرست و یا اعضا گروه جهت تأمین بخشی و یا تمامی هزینه‌های مالی برنامه، باید سازمان، شرکت، موسسه و یا فردی را مجاب کنند تا عهده‌دار حمایت مالی تیم شود و در مقابل تیم تعهداتی را که در قبال اسپانسر دارد باید انجام دهد که شامل تبلیغات محصول آن شرکت و … است. طی کردن این روند نیاز به پیگیری‌های متعدد و یا داشتن نفوذ خاصی می‌باشد.

شخصی

تأمین هزینه‌های مالی از محل درآمدهای شخصی از راحت‌ترین شکل رفع این مشکل است. چرا که “کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!”

برآورد هزینه‌ها کار مشکل و مهمی است که توسط تک‌تک اعضا انجام می‌پذیرد. پس از برآورد دقیق هزینه‌ها، باید به فکر تأمین کردن هزینه‌ها بود. این مسئله به هدف و میزان اهمیت اجرای برنامه، انگیزه و علاقه اعضای تیم، کسب تجربه، دیدن زیبایی‌های هیمالیا و … برمی‌گردد.

3- تمرینات آماده سازی و بدنسازی

پیش از اجرای برنامه همان گونه که در تمامی ورزش ها از جمله: دو و میدانی، بسکتبال، شنا و … قبل از اعزام به مسابقات، تیم و نفرات را در اردوهای مختلف شرکت می دهند تا بازیکن را به اوج آمادگی بدنی و در سطح نهایت رکوردها برسانند و آنگاه با آمادگی کامل از تمام توان خود استفاده می نمایند، فعالیت کوهنوردی نیز از این ورزش ها مستثنی نمی باشد و تمامی اعضای تیم می بایست در روزهای صعود دارای بالاترین توان بدنی خود باشند.

اهمیت آمادگی پیش از برنامه در این رشته ورزشی در مقایسه با رشته های دیگر ورزشی آنجایی مشخص می شود که در رشته های دیگر ورزشی ورزشکار شرکت کننده قهرمان نمی شود، در صورتیکه این آمادگی در کوهنوردی می تواند حافظ جان فرد صعود کننده نیز باشد.

در کوهنوردی ممکن است عدم آگاهی به این نکته؛ سبب از دست دادن عضو، سقوط از مسیر و یا ضعف جسمانی در ارتفاعات گردد. بنابراین دو صد چندان باید به این مهم اهمیت داد.

4- تمرینات آمادگی ذهنی

با دیدن عکس و فیلم منطقه می توان تجسمی از صعود در ذهن انجام داد و در واقع در عالم مجازی، خود را هنگام صعود به قله مشاهده کنید تا اعتماد به نفس لازم را بدست آورید. این عمل باعث می شود مغز مرتباً خود را برای اجرای برنامه آماده تر سازد. این تمرینات از قبل از صعود آغاز شده و در حین اجرای برنامه نیز باید ادامه داشته باشد.

کلیه تمرینات آمادگی جسمانی و ذهنی و تغذیه ای باید حدود ۵-۴ ماه قبل از برنامه آغاز گردد.

5- آشنایی به آداب و رسوم، فرهنگ و تا حدودی زبان مردم آن کشور

بدیهی است شما ابتدا به شهرهای بزرگ و سپس روستاها و بعد به کوهستان مورد نظر می رسید و بدین گونه نیست که مستقیم وارد کوهستان شوید و مهم است که در مدت اقامت در شهرها و روستاها تا حدودی آداب و رسوم و فرهنگ آنها را نیز بدانید تا دچار مشکل خاصی نگردید.

برای مثال در کشورهایی اماکنی مقدس و یا بعضاً حیواناتی دارند که نباید به آنها بی احترامی شود و یا مواردی از این قبیل. همچنین دانستن رسوم یک ملت مثل نحوه ی سلام کردن، برخورد اولیه و دانستن مقداری از زبان آنها می تواند کمک شایانی باشد.

بنابراین قبل از اجرای سفر از طریق اینترنت و یا کتاب های موجود می توانید اطلاعاتی در مورد فرهنگ آن کشور کسب نمائید و با مطالعه کتابهایی در مورد زبان مردم آن کشور تا حدودی با آنها ارتباط برقرار کنید.

6- آماده‌سازی تجهیزات متناسب با اجرای برنامه

پس از مشخص شدن هدف برنامه و تعداد نفرات می بایست تیم را برای صعود تجهیز نمود. این تجهیزات را می توان به دو قسمت تقسیم کرد. تجهیزات جمعی و تجهیزات فردی

تجهیزات گروهی

این وسایل که از نام آن مشخص است به صورت جمعی مورد استفاده قرار می گیرد. همانند: چادر، طناب، پیچ یخ، نبشی برف، مخزن سوخت گاز و …

این تجهیزات می بایست از بهترین نوع جنس انتخاب شده باشند زیرا در صورت از کار افتادن و ایجاد هر گونه خللی در کارایی آنها، هدف برنامه تحت الشعاع قرار می گیرد. بنابراین در انتخاب، حفظ و نگهداری آنها بسیار کوشا بود و مسئولیت هر فرد در قبال این تجهیزات می بایست مشخص شده باشد.

در موقع حمل، تقسیم بار و انتقال به کمپ های بالا می بایست دقت لازم را به عمل آورد و تمامی حوادثی را که ممکن است به این وسایل آسیب برسانند را از قبل پیش بینی نمود. و باید توجه نمود که تعداد تجهیزات با تعداد نفرات همخوانی داشته باشند.

تجهیزات انفرادی

این تجهیزات باید توسط هر فردی جمع آوری شود و این وسایل کاملاً اختصاصی است و باید با روند اجرای برنامه همگن باشد. همانند: کفش، لباس ارتفاع، دستکش، کلنگ، تبر یخ، کرامپون و … تناسب این تجهیزات با ارتفاع برنامه قابل اجرا و شرایط آن منطقه یا قله بسیار قابل توجه است.

مشاهده بیشتر مشاهده کمتر
سرفصل های دوره
  • نحوه صعود قلل بالای ۶۰۰۰ متر
  • آمادگی جسمانی
  • تجهیزات مناسب صعود هیمالیا
  • هم هوایی در قلل مرتفع
  • اسپانسر

جایی که آلپ تمام می شود، هیمالیا شروع میشود. برای یک برنامه هیمالیانوردی باید این موارد را بدانید.

نظر شرکت کنندگان این دوره
سؤالات متداول شرکت کنندگان دوره
از طریق سایت بریم کوه و آدرس دسترسی به صفحه پخش زنده. با کلیک بر روی این متن فیلم نحوه ورود به پخش زنده را مشاهده کنید.
با هر سرعتی قادر خواهید بود تا وبینار را مشاهده کنید. سرورهای استریمینگ ما خروجی تصویر را بر اساس سرعت اینترنت شما ارائه می‌دهند و با کمترین سرعت هم قادر خواهید بود وبینار را بدون قطعی مشاهده کنید.
به وسیله موبایل یا لپتاپ یا کامپیوتر و یک مرورگر که پیشنهاد ما کروم هست، می‌توانید وبینار را مشاهده کنید. (از مرورگر آپدیت استفاده نمایید)
چند روز بعد از برگزاری وبینار، فیلم از طریق پنل کاربری شما و صفحه برنامه های من قابل مشاهده خواهد بود.
گواهینامه ۷۲ ساعت بعد از زمان برگزاری دوره صادر و از طریق پنل کاربری شما در سایت بریم کوه قابل دانلود خواهد بود.
با توجه به این که یادگیری و تسلط به موضوع، مهم‌ترین نکته در گذراندن یک دوره است، گواهینامه فقط به حاضرین در دوره آنلاین در زمان برگزاری تعلق می‌گیرد. اما اگر نتوانستید در زمان برگزاری دوره آنلاین شوید و یا فیلم دوره را پس از برگزاری تهیه کردید، می توانید با شرکت در آزمون گواهینامه دوره را دریافت کنید.
اطلاعات دوره
  • سطح دوره: مقدماتی
  • تاریخ: ۸ اسفند 1402
  • زمان: 2 ساعت

مدرس این دوره استاد حسن نجاریان، مدرس، عکاس، عضو اولین تیم ایرانی فاتح اورست هستند.

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید
نیاز به مشاوره تخصصی دارید؟
در رابطه با دوره هر سؤالی دارید، با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس: 02128424450 و 02191030993
این دوره تاکنون 2 مرتبه برگزار شده است.