جنگلی در جاده ساحلی

 پوشش گیاهی فوق‌العاده پارک جنگلی سیسنگان در کنار امکانات رفاهی و تفریحی درجه یک، آن را به جاذبه‌ای محبوب در بین گردشگران تبدیل کرده است. گستردگی و قرارگیری در کنار دریا، دو ویژگی اصلی پارک جنگلی سی‌ سنگان به شمار می‌رود. 

پارک جنگلی سیسنگان در سال ۱۳۴۴ با طراحی مهندس آشتیانی به بهره‌برداری رسید. هدف اصلی از شکل‌گیری این پارک جنگلی، حفاظت از گونه‌های خاص شمشاد و گونه‌های جانوری این منطقه بود؛ با این حال،‌ استقبال بی‌نظیر مردم از پارک جنگلی سیسنگان باعث شد که این جنگل زیبا توجه زیادی رو به خود جلب کند. در سال‌های پس از آن، امکانات تفریحی و رفاهی بیشتری به پارک اضافه شدند تا این جنگل به یکی از بهترین پارک‌های جنگلی و ساحلی شمال ایران تبدیل شود.

دلیل نامگذاری جنگل سیسنگان 

 برخی از داستان‌های قدیمی و نقل‌شده حاکی از آن است که ملکه‌ای به نام «شیمای چهل گیس» بر سرزمینی سرسبز حکمرانی می‌کرده است؛ روزی او با پادشاه توران یعنی افراسیاب پیمان دوستی می‌بندد. در همان زمان، فردی به نام منوچهر تازی که در جنگ با افراسیاب، پدر و عموهایش را از دست داده بود، تصمیم می‌گیرد برای انتقام گرفتن و نابودی پیمان دوستی بین افراسیاب و شیما، سد ماز کجوز را نابود کند. از بین رفتن سد سبب می‌شود تا تمام منطقه به زیر آب برود و لشکریان افراسیاب و ملکه نابود شوند؛ از همین رو، این سرزمین از آن پس به‌عنوان سرزمین سیل و سنگان یا سیسنگان مشهور شده است.

جنگل سیسنگان در کجا قرار دارد؟

برای بازدید از سیسنگان اگر از سمت شهرستان نور به سمت نوشهر حرکت کنید، حوالی کیلومتر ۲۷، جنگل زیبای سیسنگان در سمت چپ شما قابل مشاهده است.

جنگل سی سنگان از شمال به دریای زیبای خزر، از جنوب به رشته‌ کوه‌های سر به فلک کشیده البرز، از سمت غرب به روستای توسکاتک و از سمت شرق به روستای صلاح الدین منتهی می‌شود.

مسیر دسترسی به جنگل سیسنگان

برای رسیدن به پارک جنگلی سیسنگان کافی است خودتان را به یکی از شهرهای نور یا نوشهر در استان مازندران برسانید و وارد جاده نور به نوشهر شوید. برای دسترسی به جنگل سیسنگان از تهران، دو مسیر بسیار زیبا و سرراست مقابل روی شما است.

مسیر اول، حرکت از جاده هراز به سمت مازندران است. وقتی که در مسیر جاده هراز به آمل رسیدید، کافی است مسیر رو به شمال را تا محمودآباد ادامه دهید و از محمود آباد به سمت غرب و شهرستان نور حرکت کنید. از شهرستان نور کافی است وارد جاده نوشهر شده و پس از حدود ۳۵ کیلومتر که تابلوی ورودی جنگل سیسنگان را مشاهده کردید، از دوربرگردان دور بزنید و وارد پارک جنگلی سی سنگان شوید.

مسیر دوم، از جاده‌ی زیبا و خاطره انگیز چالوس می‌گذرد. پس از رسیدن به چالوس، به سمت نوشهر حرکت کنید و از نوشهر به سمت شرق و جاده نور حرکت کنید. پس از حدود ۳۰ کیلومتر حرکت در جاده ساحلی نوشهر به نور، جنگل زیبای سیسنگان در سمت راست شما نمایان خواهد شد.

بهترین زمان بازدید از جنگل سیسنگان 

برای لذت بردن از زیباهای سرسبز و تماشایی پارک جنگلی سیسنگان، باید در فصل بهار و اوایل تابستان به این پارک جنگلی سفر کرد. در این موقع از سال، حس سرزندگی طبیعت به‌خوبی به شما منتقل خواهد شد و صدای آرامش‌بخش آب رودخانه نیز گوش‌نواز خواهد بود. در اواسط فصل تابستان، آب‌وهوای پارک جنگلی سیسنگان، شرجی و پر از پشه‌های مزاحم است و همین باعث می‌شود تا بازدید از آن چندان خوشایند نباشد؛ البته، در تابستان، گذراندن اوقات در کنار ساحل و شنا در آب‌های دریای خزر دلنشین خواهد بود.

سفر به پارک جنگلی سیسنگان در فصل پاییز همانند سفر به بوم نقاشی است؛ در این موقع از سال، رنگ برگ‌های درختان دچار تغییر می‌شود و مناظری تماشایی و چشم‌نواز را شکل می‌دهند که سرشار از رنگ‌های متنوع است. علاوه بر این، خنکای مه شکل گرفته از روی دریا، عطر درختان و خاک باران‌خورده در این فصل،‌ حس و حالی به‌یادماندنی دارد.

پوشش گیاهی و جانوری سیسنگان

در پارک جنگلی سیسنگان تنوع فراوانی از گونه های گیاهی و جانوری دیده میشود.این پارک جذاب دارای پوشش گیاهی وسیعی است که به سه بخش ساحلی،غربی وجنوبی جنگل تقسیم میشود.

بخش ساحلی :درختان و درختچه هایی مانند توسکا، لرگ، بلوط، آزاد، لیلکی، انجیر، داغداغان، انار، ازگیل، سرخ ولیک، گوجه جنگلی، توت، سیاه تلو، سیاه ال و سیاه اربه، توسکای قشلاقی، نمدار، شب خسب، ازگی، پوشش گیاهی بخش ساحلی هستند.

بخش غربی جنگل:جامعه بلوط- ممرزستان، در حد انتهای غربی و قسمتی از جنوب پارک و جامعه انجیلی- ممرزستان، قسمتی دیگر از پوشش گیاهی پارک را شامل می شود. گیاهان بوته علفی شامل بنفشه سه رنگ، پونه، پرسیاوشان، نگون سار (سیکلامن)، داردوست، پامچال، سرخس، زنگی دارو، متامتی (گل راعی)، جگن (کارکس)، ازملک، تیره گندمیان، کنگر، پنیرک، پیچک، همیشک، شبدر، کوله خاس، نیلوفر، یونجه و تمشک، درختان این بخش را تشکیل می دهند.

بخش جنوبی:درقسمت جنوبی درختان شمشاد قرار دارد.

اگر زمانی قصد سفر به این منطقه ی زیبا را دارید حتما در هنگام گشت و گذار در دل جنگل سیسنگان از دیدن حیواناتی نظیر:شوکا، مرال، خرس قهوه ای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال غافل نشوید.

امکانات رفاهی و خدماتی جنگل سیسنگان

بر خلاف برخی جنگل‌های دیگر استان مازندران که کاملا بکر هستند و هیچ گونه وسایل رفاهی و امکانات خدماتی داخل آنها وجود ندارد، جنگل سیسنگان یک مجموعه حفاظت شده و کاملا خانوادگی است. داخل این مجموعه پنج ایستگاه نگهبانی وجود دارد تا امنیت مجموعه را برقرار کنند.

آلاچیق‌ و میز و صندلی‌های سنگی مخصوص بازدیدکنندگان داخل پارک وجود دارد و می‌توانید از آنها استفاده نمایید. البته اگر در فصل پیک همانند تابستان به سیسنگان سفر کنید، یافتن آلاچیق خالی کمی دشوار خواهد بود. از طرف دیگر داخل خود جنگل فروشگاه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از آنها خرید کنید.

حتی رستوران‌های کوچکی هم در جنگل هستند که می‌توانید غذای خود را روی میز‌های مخصوص این رستوران ها در دل جنگل میل کنید و پس از آن نیز اگر علاقه داشته باشید یک قلیان میوه‌ای عالی بکشید.

کلام آخر 
یادمان باشد که جنگل های مازندران زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی بی‌شماری است که از گذشتگان دور برای ما به ارث مانده است؛ پس در طبیعت گردی و گشت‌وگذارهایمان مراقب تمام موجودات زنده باشیم و به محیط زندگی و حیات آنها احترام بگذاریم.

 

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید