قله سنبران⛰️| معرفی کامل کوه سنبران[کجاست،ارتفاع،آب و هوا]
سنبران بلندترین قله لرستان و معروف ترین کوه ، رشتهکوههای اشترانکوه در غرب ایران و جزو طرح سیمرغ است. این قله با ارتفاعی نزدیک به 4150 متر از سطح دریا، یکی از مقاصد محبوب کوهنوردان و طبیعتگردان است. سنبران به دلیل چشماندازهای خیرهکننده و طبیعت دستنخوردهای که دارد، هر ساله پذیرای بسیاری از علاقهمندان به کوهنوردی و ماجراجویی است.
در این مقاله پاسخ به سوالاتی چون : قله سنبران کجاست؟ | ارتفاع قله سنبران چقدر است؟ | مسیر صعود به قله سنبران چیست؟ | بهترین زمان صعود به قله سنبران و ... را خواهید یافت. با ما همراه باشید.
در بریم کوه بخوانید : صعود به دماوند | علم کوه | قله کول جنو
قله سنبران کجاست؟
سنبران جزو رشته کوه زاگرس بوده و در منطقه ی اشترانکوه قرار گرفته است. واقع در استان لرستان که در مجاورت الیگودرز و دورود واقع می باشد. رایج ترین مسیر صعود آن از استان لرستان و در شهرهای دورود و ازنا و روستای دربند و ایستگاه قطار دربند سپس روستای طیان است. این مسیر دارای چشمههای چهارفصل و همچنین دارای یک پناهگاه به نام گل گل کنار چشمه ای به همین نام به ظرفیت شصت نفر در ارتفاع ۲۷۰۰ متری است و جانپناهی به نام چال کبود در ارتفاع ۳۶۵۰ متری واقع در دره ای یخچالی به همین نام که مشرف به قلههای مرتفع گل گل است.
معنی سن بران چیست؟
واژه سنبران دو بخش دارد : سنب به معنای شاخ یا شبیه شاخ و ران در معنای بخش یا ناحیه. در نتیجه سنبران احتمالا به معنای شاخ ناحیه است که احتمالا به علت ارتفاع این قله به آن گفته شده است.
| اگر به دنبال اطلاعاتی جامع درباره صعود به کوه سبلان و ویژگیهای خاص این قله هستید، مقاله «سبلان» را مطالعه کنید.|
ارتفاع قله سنبران چقدر است؟
قله سنبران بلندترین قله واقع در استان لرستان و سومین رشته کوه مرتفع زاگرس بعد از دنا و زردکوه است. ارتفاع قله سنبران ۴۱۵۰ متر از سطح دریاهای آزاد است.
درجه سختی قله سنبران چقدر است؟
درجه سختی قله سن بران به عوامل متعددی چون شرایط آب و هوایی صعود و مسیر انتخابی بستگی دارد اما قله سنبران یکی از قله هایی است که صعود به آن نیازمند تجربه و مهارت کوهنوردی و سطح بالای آمادگی جسمانی است. درجه سختی صعود به قله سنبران نسبتا سخت است. صعود به سن بران یک صعود فنی و نیمه سنگین محسوب می شود و به همین جهت به کوهنوردان مبتدی و کم تجربه توصیه نمی گردد. آنچه موجب سختی صعود به این قله می گردد شامل این موارد است : شیب های نسبتا تند در مسیر صعود به سنبران، ارتفاع زیاد قله و معضلاتی مانند ارتفاع زدگی کوهنوردان حین صعود به قله، صخره های بزرگ در طول مسیر و یخبندان در فصول سرد.
برای حفظ ایمنی خود حین کوهنوردی و صعود به سنبران به شما پیشنهاد می کنیم مقاله نکات کوهنوردی را مطالعه نمایید.
بهترین زمان صعود به قله سنبران
بهترین زمان صعود به قله سنبران اواخر بهار و اوایل تابستان است. علی الخصوص ماه های خرداد و تیر زمان طلایی صعود به این قله است زیرا آب و هوای قله و مسیر صعود مساعد بوده و برف و یخ کمتری وجود خواهد داشت که موجب سهولت صعود می گردد. صعود در فصول سرد سال تنها برای کوهنوردان حرفه ای که دارای تجهیزات فنی کامل باشند مناسب است. هرچند در فصل زمستان خطر بهمن نیز در مسیر صعود وجود دارد.
مدت زمان صعود به قله سن بران چقدر است؟
مدت زمان صعود به سن بران لرستان بر اساس شرایط آب و هوایی صعود، مسیر انتخابی و سطح مهارت کوهنورد می تواند متغیر باشد. اما به طور کلی صعود به قله سنبران لرستان یک الی دو روز به طول می انجامد البته ممکن است این زمان کمتر نیز باشد. فرضا چنانچه یک مسیر معمولی برای صعود انتخاب شود و آمادگی جسمانی کوهنورد نیز متوسط باشد؛ صعود به قله ممکن است 8 تا 12 ساعته انجام گردد.
صعود یکروزه به سنبران
صعود یکروزه به قله سنبران قابل انجام است، اما بسیار به شرایط صعود بستگی دارد. برای اینکه بتوانید صعود یکروزه به سنبران داشته باشید باید مسیر مستقیم و نسبتا سریع را برای صعود انتخاب کنید. هم چنین باید به شرایط جوی مسیر صعود و قله نیز توجه داشته باشید زیرا ناساعد بودن آب و هوا علاوه بر خطرات و معضلات ویژه خود، زمان صعود را افزایش خواهد داد. برای صعود یکروزه به قله سنبران لرستان شما باید تجهیزات کامل را داشته باشید و بهتر است با مربی حرفه ای صعود نمایید.
برای یادگیری تکنیکهای جهتیابی در روز و استفاده از نشانههای طبیعی برای پیدا کردن مسیر، مقاله «جهتیابی در روز» را از دست ندهید.
مسیر صعود به قله سنبران لرستان
برای صعود به کوه سنبران مسیرهای متعددی وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان نموده ایم.
مسیر صعود از دریاچه گهر (دره نیگا)
این مسیر صعود به کوه سنبران از دریاچه گهر آغاز می گردد. مسیر از دریاچه گهر به دره نیگا و سپس به قله منتهی می شود. این مسیر به دلیل وجود دریاچه گهر و مناظر بکر در بین کوهنوردان پرطرفدار است.
مسیر صعود به قله سنبران از روستای طیان
مسیر صعود به کوه سنبران از روستای طیان نسبت به مسیر های دیگر طولانی تر چالش بر انگیز تر است و در نتیجه برای کوهنوردان با تجربه تر مناسب است. جذابیت این این مسیر گردنه ها، دامنه های کوهستانی و مراتع سرسبز است.
مسیر قله سنبران از دره دایی (از الیگودرز)
مبدا این مسیر الیگودرز است. در این مسیر از الیگودرز به عنوان نقطه شروع به سمت دره دایی و سپس قله حرکت می شود. این مسیر صعود به سنبران نیز برای کوهنوردان ماهر و باتجربه مناسب تر است؛ زیرا در این مسیر با دره ها و گردنه های پر ارتفاعی روبه رو می گردیم که عبور از آن ها مستلزم تجربه کوهنوردی و برخورداری از تجهیزات کافی است.
مسیر تونل برفی به قله سنبران لرستان (از روستای کمندان)
در این مسیر ابتدا از روستای کمندان حرکت خود را آغاز می نماییم و سپس به سمت تونل برفی حرکت نموده و پس از عبور از یخچال های آن به کوه سنبران لرستان صعود می کنیم. جذابیت این مسیر در وجود تونل های یخی و مناظر طبیعی دست نخورده است.
مسیر صعود به سن بران از بیدستانه
مسیر صعود به سنبران از بیدستانه یکی از مسیر های زیبا و کمتر شناخته شده است. بیدستانه منطقه ای در مجاورت الیگودرز است. دسترسی به بیدستانه از طریق جاده های محلی است. از بیدستانه به سمت دامنه های اشترانکوه حرکت نموده که تدریجا شیب دار می شوند. در دامنه ها ارتفاع می گیریم پس از آن به دره ها و یال های کوهستانی می رسیم و با عبور از آن ها به قله منتهی می گردیم. مسیر بیدستانه به دلیل وجود بخش های سنگلاخی و صخره ای، مسیر نسبتا دشواری است و برای کوهنوردان مبتدی مناسب نمی باشد.
اگر قصد دارید به قله توچال صعود کنید و به دنبال مسیرهای مختلف و نکات آن هستید، مقاله «کوه توچال» راهنمای مناسبی برای شما خواهد بود.
آب و هوای قله سنبران
آب و هوای قله سنبران تحت تأثیر موقعیت جغرافیایی و ارتفاع بالای آن قرار دارد. در فصل تابستان، این قله معمولاً هوای خنک و ملایمی دارد که برای کوهنوردی مناسب است، اما در فصول سرد سال، دما به شدت کاهش مییابد و شرایط بسیار سختتر میشود. در زمستان، برف و یخ شرایط کوهنوردی را دشوارتر میکنند و به همین دلیل، تجربه و آمادگی لازم برای صعود در این فصل ضروری است.
در فصلهای بهار و تابستان، بهویژه در ماههای خرداد تا شهریور، شرایط آب و هوایی برای صعود به قله سنبران به نسبت بهتر است، اما باید به احتمال بارش باران و وزش بادهای شدید نیز توجه داشت. در این مدت، شبها ممکن است دما به سرعت کاهش یابد و به سردی برسد. در نتیجه، تجهیزات مناسب مانند لباسهای گرم و وسایل ضدآب برای کوهنوردان ضروری است. برای اظلاع دقیق از آب و هوای قله سنبران می توانید به سایت هوا کوه مراجعه کنید .
اطلاعات مسیر قله سنبران | |
مسیر رایج صعود | روستای دربند، روستای طیان، جانپناه گل گل، یال گرده ماهی، جانپناه چال کبود، مسیر شمال غربی، قله |
مسیرهای صعود | روستای طیان روستای بیدستانه روستای کمندان دره تخت
|
مسافت پای کار تا قله | 25.74 کیلومتر |
دسترسی به آب | چشمه گل گل |
وضعیت آنتن دهی موبایل | در بیشتر جاهای مسیر صعود و نیز در پناهگاه گل گل و جانپناه چال کبود آنتن دهی موبایل وجود دارد |
محل شب مانی | جانپناه گل گل -جانپناه چال کبود |
نزدیک ترین مرکز درمانی | پایگاه هلال احمر الیگودرز |
مشخصات کلی |
ارتفاع قله سنبران :4150 |
ارتفاع پای کار: 1750 |
موقعیت جغرافیایی : ازنا، روستای دربند، روستای بیدستانه |
مختصات قله سنبران : 49.286583 ، 33.344648 |
بهترین فصل صعود :اواخر بهار – اوایل تابستان |
وجه تسمیه : وجه تسمیه ی قله سنبران بنا به گویش محلی ها به زبان لری قدیم یعنی سنگ سفت و سخت و بران |
پوشش گیاهی : در سنبران پسته کوهی به فراوانی یافت میشود و پوشش گیاهی متنوع آن اعم از گون، ریواس و استپها در شیب ملایم بعضی نقاط وگلهای طبیعی و خودرو |
گوناگونی جانوری : گونههای جانوری آن میتوان به خرس قهوهای، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستری، بز کوهی، قوچ و از پرندگان میتوان به عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهین اشاره نمود که همگی تحت حفاظت محیط زیست میباشند |
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده آب و هوای قله سنبران در هواکوه |
رشته کوه : زاگرس |
ترک مسیر(Gps) : ترک مسیر قله سنبران |
جمع بندی
قله سنبران با ارتفاع بلند، طبیعت بکر و شرایط جغرافیایی خاص خود، یکی از مقاصد جذاب کوهنوردی در ایران به شمار میآید. شناخت دقیق ویژگیهای این قله از جمله آب و هوا، خطرات ترک مسیر و موقعیت جغرافیایی آن میتواند به کوهنوردان کمک کند تا تجربهای امن و لذتبخش از صعود به این قله داشته باشند.
این قله در استان لرستان و شهرستان ازنا قرار دارد و از نظر دسترسی به مسیرهای کوهنوردی و امکانات، شرایط مناسبی برای علاقهمندان فراهم میآورد. همچنین، عکاسی از مناظر طبیعی سنبران میتواند خاطرهای به یاد ماندنی از یک سفر کوهنوردی در دل طبیعت ایران بهجا بگذارد.
سوالات متداول
قله سنبران در کدام استان است؟
قله سنبران در استان لرستان واقع شده است. استان لرستان یکی از استانهای غربی ایران است که بهخاطر کوهستانهای بلند و طبیعت بکرش شهرت دارد.
قله سنبران در کدام شهر است؟
قله سنبران در شهرستان ازنا، که یکی از شهرستانهای استان لرستان است، قرار دارد. شهرستان ازنا در شمال استان لرستان واقع شده و دسترسی به این قله از طریق این شهر امکانپذیر است.
شما هم اگه اطلاعات بیشتری در مورد قله سنبران اشترانکوه دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید .
نظرات کاربران


فرزاد مکوندی
خوزستان - رامهرمز
22 ماه پیش
برنامه داریم جمعه 12.03.1402 این قله رو صعود کنیم
نکات آموزنده جالبی رو بهون گفتید
بعد از صعود عکس ارسال میکنم،

فرزاد مکوندی
خوزستان - رامهرمز
22 ماه پیش
صعود خاطره انگیز و جالبی رو با کمک مطالب شما داشتم
پاسخ