قله اورین ؛ بلندترین قله آذربایجان غربی

قله اورین یکی از 31 قله ی طرح سیمرغ است. کوه اورین به عنوان بلندترین قله آذربایجان غربی و نماد خوی هر ساله کوهنوردان بسیاری را به سمت خود می کشاند.در این مطلب تلاش نموده ایم به انواع سوالات در مورد این قله پاسخ دهیم از جمله سوالاتی چون : اورین کجاست؟ | ارتفاع کوه اورین چقدر است؟ | صعود به قله اورین | مسیر صعود به قله اورین در آذربایجان غربی و... است. تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

 

در بریم کوه بخوانید : معرفی قله کمال | راهنمای صعود به دماوند | سبلان | علم کوه

قله اورین

 

قله اورین کجاست؟

قله اورین در فاصله 35 کیلومتری غرب شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی بین دشت الند و دره قطور مشرف بر جلگه خوی واقع گردیده است. این کوه در عرف محلی به نامهای ذکی داغ و ملامحمد داغ نیز معروف است و در 15 کیلومتری مرز ایران و ترکیه واقع شده است. این کوه از طرف مشرق به شهرستان خوی منتهی می شود و جاده آسفالت تا روستای پسک ادامه داشته که از آنجا به بعد جاده خاکی بوده ولی تا روستای بدلان و حصار ماشین رو است.روستای بدلان آخرین روستای ماشین رو است. اهالی روستای بدلان ترک زبان و روستای حصار کرد زبان می باشند. ــ پناهگاه خانه کوه اورین در روستای حصار قرار داردو گنجایش آن حدود 70 تا 80 نفر است و برق دار می باشد. ــ در صعود به کوه اورین مشکل درگیری با سنگ و صخره وجود نداشته و صعود به سهولت انجام می پذیرد.

 

ارتفاع کوه اورین چقدر است؟

ارتفاع کوه اورین خوی حدودا 3700 متر بوده و بلند ترین قله آذربایجان غربی و نماد خوی به شمار می رود.پس از قله آرارات ترکیه ، اورین بلندترین قله این منطقه است که با مرز ترکیه 15 کیلومتر فاصله دارد.

 

ارتفاع قله اورین

 

معنی کوه اورین چیست؟

معنی کوه اورین بر اساس گویش محلی خوی،  برآمده از ابر می باشد البته خود کلمه اورین به معنای ابری است. علت این نامگذاری نیز این است که غالب ابرهای بارانی فصل بهار و تابستان، از پشت قله اورین نمایان می شده است.

 

درجه سختی قله اورین چقدر است؟

با توجه به اینکه بیشترین شیب در مسیر صعود به قله اورین خوی حدودا 47% شیب است و در مسیر صعود تخته سنگ و صخره ای وجود ندارد؛ درجه سختی قله اورین برای صعود متوسط ارزیابی می شود.

 

آب و هوای قله اورین چگونه است؟

آب و هوای قله اورین در فصل بهار و تابستان، به این صورت است که عصر احتمال بارندگی در مسیر قله وجود دارد و لازم بع ذکر است که در مسیر صعود به قله برای در امان ماندن از باران، پناهگاهی موجود نیست. آستان آذربایجان غربی رتبه سوم را در بین پر باران ترین استان های کشور به خود اختصاص می دهد.

دمای کوه اورین غالبا چیزی حدود 7 الی 10 درجه خنک تر از خوی است.

 

صعود به قله اورین

صعود به قله اورین از شهرستان خوی به عنوان مبدا اصلی آغاز می گردد. پس از خوی به مقصد روستای پسک حرکت کرده و پس از گذر از این روستا، قبل از روستای بدلان و نرسیده به آن از یک جاده سربالایی در ارتفاع بالا می رویم تا پس از طی کردن 17 کیلومتر به روستای کوچک در دهستان فیرورق برسیم. پناهگاه قله اورین پایین تر از روستای حصار واقع است.(3 کیلومتر پایین تر) اگر بخواهید طی یک روز به قله اورین صعود کنید باید از روستای کوچک عبور نمایید اما اگر قصد داشته باشید برای گذراندن شب در پناهگاه اورین اقامت کنید باید به سمت روستای حصار مسیرتان را ادامه دهید.ارتفاع روستای حصار چیزی حدود 2280 متر است.غالبا کوهنوردان مایل هستند در پناهگا اقامت داشته باشند و از طبیعت این منطقه لذت ببرند.

 

مسیر صعود به قله اورین در آذربایجان غربی

معمولا از چهار مسیر اصلی برای صعود به قله اورین استفاده می گردد:

 

مسیر شرقی صعود به اورین

 مبدا این مسیر، روستای حصار است. مسیر شرقی، محبوب ترین مسیر برای صعود است و غالبا کوهنوردان از این مسیر به قله اورین می روند. دسترسی به مسیر شرقی آسان بوده  و مناظر زیبای د رحین طی کردن آن به چشم می خورد.

 

صعود به قله اورین

 

مسیر غربی  صعود به قله اورین

 روستای شریف آباد مبدا مسیر غربی است. این مسیر مسافت طولانی تری به نسبت مسیر شرقی دارد و از آن فنی تر محسوب می گردد. به همین جهت مسیر غربی برای کوهنوردان دارای تجربه و مهارت بالا مناسب است.

 

مسیر جنوبی صعود به کوه اورین

مبدا مسیر جنوبی قله اورین روستای گوگرد است. مسیر جنوبی یک مسیر طولانی و دارای شیب های تند است. این مسیر به جهت تنهایی و سکوتش انتخاب کوهنوردانی است که خلوت و آرامش را برای کوهنوردی ترجیح می دهند.

 

مسیر شمالی قله اورین آذربایجان غربی

 مبدا مسیر شمالی صعود به اورین  روستای کوچک است. مسیر شمالی سنگلاخی است و به همین جهت مسیر فنی است. این مسیر به کوهنوردانی توصیه می شود که حرفه ای و با تجربه باشند و مهارت بالایی در کوهنوردی داشته باشند.

 

اطلاعات مسیر صعود به کوه اورین

مسیر رایج صعودروستای حصار، پناهگاه اورین، قله اورین 
مسیرهای صعود

مسیر شرقی : روستای حصار – دشت حصار- آبگیر گللر- قله اورین 


مسیر جنوبی: روستای گوگرد – یال جنوبی- قله اورین


مسیر غربی:روستای شریف آباد- یال غربی – قله اورین


مسیر شمالی: روستای کوچک-یال شمالی-قله اورین

مسافت پای کار تا قله 12.87 کیلومتر
دسترسی به آب 

تاارتفاع حدود ۲۸۰۰ متری چشمه ها وجویبارهای فراوانی دارد

 

وضعیت آنتن دهی موبایل 

آنتن دهی موبایل وجود دارد 

محل شب مانی پناهگاه اورین
نزدیک ترین مرکز درمانی 

مرکز بهداشتی و درمانی روستایی زری

 

مشخصات کلی 
ارتفاع قله اورین : 3702
ارتفاع پای کار :2280
موقعیت جغرافیایی : استان آذربایجان غربی شهرستان خوی روستای حصار

مختصات  قله :  44.573623 ، 38.554716

بهترین فصل صعود : اواخر بهار 
وجه تسمیه : بیش از نود درصد ابرهای باران زا، بویژه در فصل بهار از پشت کوه اورین پدیدار می‌شوند؛ به همین دلیل به زبان محلی اَورین به معنای ابری نام گرفته است.
پوشش گیاهی : چمن زار طبیعی - خار- تیزک- گلهای وحشی رنگارنگ
گوناگونی جانوری : اطلاعاتی در دسترس نیست 
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده وضعیت آب و هوای قله اورین در سایت هواکوه
رشته کوه : کوه های آذربایجان غربی 
ترک مسیر(Gps) : ترک مسیر قله اورین 

امیدواریم در این نوشته به تمامی سوالات شما در مورد کوه اورین خوی پاسخ داده باشیم. شما هم اگه اطلاعات بیشتری در مورد قله اورین دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید .

 

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید

گزارش برنامه ها