قله کوبری

صعود قله کُوبُری از باغ شهر سرکان که به نگین بهشت غرب ایران شهرت دارد (از توابع شهرستان تویسرکان، معروف به بهشت غرب ایران و پایتخت طلای سبز) شروع می‌شود که شهر سرکان در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریا واقع شده‌است. بعد از گذشتن از میان شهر و کوچه باغ‌های زیبا و مناظر چشم نواز به انتهای جاده آسفالت در ارتفاع ۲۱۴۷ متری به جاده خاکی می‌رسیم که جاده دسترسی به آب‌بند بریوه سرکان می‌باشد. بعد از طی مسافتی حدود ۵ کیلومتر به چمن سرهنگ، ابتدای مسیر کوهپیمایی در فصول بهار، تابستان و پاییز در ارتفاع ۲۸۵۰ متری می‌رسیم. (لازم است ذکر شود دسترسی به این مکان با اکثر وسایل نقلیه امکان‌پذیر می‌باشد). در زمستان با توجه به بسته بودن جاده دسترسی به آب‌بند بریوه و همچنین تردد باغداران در کلیه فصول سال از جاده سمت راست در بیشتر اوقات این جاده قابل تردد می باشدو جهت صعود زمستانه از این مسیر برای رسیدن به چمن سرهنگ استفاده می‌شود که ابتدای مسیر در ارتفاع ۲۴۸۰ می‌باشد از ابتدای مسیر چشمه آب و سرویس بهداشتی در دسترس می‌باشد. از پاکوب سمت چپ کوهپیمایی را شروع کرده بعد از طی مسافتی کوتاه به چشمه بعدی بنام چشمه جلوگیره می‌رسیم. پناهگاه زارعی در بالا دست این چشمه جهت صعود زمستانه ساخته شده‌است.. چشمه بعدی که در ابتدای مسیر شیب قله در کنار گوسفند سرای شادی که در ارتفاع ۲۸۷۰ متری قرار دارد، مکانی است که می‌توان درکنار مناظر زیبا از محصولات لبنی طبیعی، استفاده نمود.

اطلاعات مسیر
مسیر رایج صعود پر تردد ترین مسیر صعود به قله کوبری از درون دره مراد بیگ بوده و اکثر کوهنوردان و دوستداران طبیعت این مسیر را برای صعود به قله انتخاب می کنند
مسیرهای صعود

چم سرهنگ(مسیر جنوبی)

خانه ییلاقی دره مرادبیگ(مسیر شمالی)

 

مسافت پای کار تا قله ۴/۳ کیلومتر
دسترسی به آب 

با توجه به چشمه های متعدد در مسیر (چمن سرهنگ) و (چشمه سرده) دسترسی به آب آسان است.

وضعیت آنتن دهی موبایل 

 آنتن دهی همه جای مسیر هست.

محل شب مانی 

 فاقد جانپناه

نزدیک ترین مرکز درمانی  درمانگاه سمیعی در دره مرادبیگ نزدیک ترین مرکز درمانی استان همدان به مسیر صعود شمالی و درمانگاه سرکان نزدیک ترین مرکز درمانی در مسیر جنوبی است.

 

مشخصات کلی 
ارتفاع قله : ۳۵۸۶ متر 
ارتفاع پای کار:  ۲۱۰۰متر
موقعیت جغرافیایی : قله کوبُری در شمال شهر سرکان از توابع شهرستان تویسرکان و جنوب دره مرادبیگ شهر همدان واقع شده
مختصات قله : 34.893044, 48.460052
بهترین فصل صعود : بهار، تابستان، پاییز
وجه تسمیه : کو در زبان محلی به معنای کبک و بری به معنی تعداد زیاد اطلاق می شود و در اصطلاح محلی به محل زندگی کبکان کوبری گفته می شود.
پوشش گیاهی : پوشش گیاهی رشته کوه الوند دارای تنوع گیاهی بی‌نظیری می‌باشد به طوری که در دامنه‌های جنوبی آن تا ارتفاع ۲۷۰۰ متری درختان گردو وجود دارد. گونه‌های دیگری نظیر سماق، تا، گیلاس کوهی، گلابی کوهی و انواع بادام کوهی، گون، مفراح (که تنها در کوهستان الوند وجود دارد)، آویشن، پونه کوهی، لاله‌های رنگارنگ، ثعلب، موسیر و آذربه نیز در دامنه کوه‌های الوند وجود دارد.
گوناگونی جانوری : گونه‌های جانوری متنوعی در منطقه وجود دارد که شامل جاندارانی نظیر قوچ وُ میش از نژاد اَرمنی کِ بصورت گُدار در خط الرئس شکارممنوع الوند ازجمله کوبُری وَ یخچال دیده میشوند..عقاب طلایی، روباه، بِ وفور پرنده زیبای کبک نژاد معمولی، تیهو در ماهورهای پایین دَست،دلیجه از خانواده شاهین، انواع مارهای سمی و نیمه سمی همانند افعی،یله مار و مارپلنگی.. انواع آگاما، لاک پُشت مهمیزدار در منطقه یافت می‌شود.
وضعیت آب و هوای قله : هوا شناسی قله کوبری در سایت هواکوه 

رشته کوه : الوند، زاگرس مرکزی

ترک مسیر(Gps) : ترک مسیر قله کوبری

.در صورتی که تجربه صعود به این قله را دارید با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید 

 

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید
نظرات کاربران
جعفر بیات

جعفر بیات

تهران - شهریار

9 ماه پیش

ممنون ازاطلاعات بسیار جامع وعالی حتما دربرنامه صعود داریم

پاسخ
محمد حسین میمندی

محمد حسین میمندی

کرمان - شهربابک

26 ماه پیش

درود بیش از ارزشمند و کاربردی است و بدون شک این قله را برای صعود انتخاب خواهم کرد
سپاسگزارم و مهرتان پاینده بادا

پاسخ