قله پراو | راهنمای صعود به کوه پراو کرمانشاه[کجاست،ارتفاع،زمان]

قله پراو یکی از مهم ترین مقاصد کوهنوردان در کرماشاه است. این کوه مرتفع و فنی به شمار می رود اما مملو از جاذبه های طبیعی است. در این نوشته می توانید پاسخ به سوالاتی چون : « کوه پراو کجاست؟ ارتفاع کوه پراو چقدر است؟ بلندترین قله کرمانشاه کدام است؟ مسیر قله پراو چیست؟ درجه سختی قله پراو چقدر است؟ نقشه صعود به قله پراو و مسیر های آن کدام است؟ و...» را بیابید.

کوه پراو ؛ بلندترین قله کرمانشاه

قله پراو در اكثر نقاط صخره اي است و به ندرت محل هاي خاكي دارد.ارتفاعات کوه پراو تقريبا كم آب و خشك و بخصوص از محل چشمه دوزه ري(راه دزدها) تا قله هيچگونه آبي وجود ندارد. کوه ‌های این منطقه دارای یکی از عمیق‌ ترین لایه‌های لایم استون کره زمین است و همچنین بعلت فشارهای ناشی از کوه‌زایی آلپی شکاف‌های بسیاری پیدا کرده ‌است. به همین علت عمیق‌ترین غارهای ایران مانند غارهای پراو، جوجار، قیژلان و چاه غار قلا در این کوهستان قرار دارند.

 

در بریم کوه بخوانید : صعود به دماوند | علم کوه | سبلان | قله توچال

کوه پراو

 

این کوهستان دارای خط الراس اصلی و پر ارتفاعی است که قله های متعددی با ارتفاع بیش از 3000 متر دارد. عبور از این قله ها بدون تجهیزات فنی امکان پذیر نیست.

کوهستان پراو دارای تنوع وسیعی از گونه های گیاهی و جانوری است.

 

کوه پراو کجاست؟

کوه پراو یکی از کوه‌ های ایران است که بالای 3000 متر ارتفاع داشته و مملو از جاذبه های طبیعی است. قله پراو در استان کرمانشاه قرار دارد. طول این کوهستان حدودا 80 کیلومتر و وسعت تقریبی آن 980 کیلومتر مربع است. کوه پراو در کرمانشاه جزیی از رشته کوه زاگرس است.

 

ارتفاع کوه پراو در کرمانشاه چقدر است؟

ارتفاع قله پراو حدودا 3405 متر از سطح آب های آزاد است. قله اصلی پراو یکی از مرتفع ترین قله ‌های ایران است و جزو 1515 قله شاخص جهان به شمار می رود.

 

درجه سختی قله پراو چقدر است؟

به دلیل زیاد بودن ارتفاع قله پراو ، مسیرهای سنگ نوردی و فنی و طولانی بودن مسیر صعود به قله ؛ درجه سختی قله پراو سخت تا بسیار سخت ارزیابی می گردد. پراو یکی از فنی ترین و چالش برانگیز ترین قله های ایران برای صعود محسوب می گردد.

 

مقاله «صعود به قله الوند» می‌تواند تجربه‌ای جذاب از یکی از قله‌های معروف ایران را با نکات مفید برای صعود به این قله به شما ارائه دهد.

 

صعود به قله پراو

قله پراو در کرمانشاه ، بلندترین قله این استان و به طور یکی از بلند ترین قله های ایران است و مقصدی چالش بر انگیز برای کوهنوردان حرفه ای است. صعود به قله پراو مستلزم آمادگی جسمانی و مهارت بالای  کوهنورد و هم چنین بهره مندی از تجهیزات مورد نیاز است. تجهیزات ضروری برای این صعود شامل : کفش کوهنوردی، لباس های چندلایه و ضد آب، طناب و کارابین (برای مسیرهای فنی)، چراغ پیشانی ، جعبه کمک های اولیه، نقشه و GPS

 

مسیر صعود به قله پراو 

مسیر چالابه

این مسیر از روستایی به نام چالابه آغاز می گردد و پس از گذشتن از دشت ها و تنگه هایی زیبا به پناهگاه پراو در ارتفاع 2800 متری(ارتفاع تقریبی) می رسد. بین پناهگاه و قله نیز مسیری مشخص و سرراست وجود دارد.این مسیر به دلیل سهولت به نسبت سایر مسیرهای صعود به قله پراوف وجود امکانات اولیه در مسیر و دسترسی آسان، محبوب ترین مسیر صعود به کوه پراو در کرمانشاه است. به همین جهت نیز در فصول مناسب برای صعود به پراو، این مسیر ممکن است شلوغ و پرتردد باشد.

 

اگر می‌خواهید با تکنیک‌های مختلف جهت‌یابی در روز و استفاده از نشانه‌های طبیعی برای پیدا کردن مسیر آشنا شوید، مقاله «جهت‌یابی در روز» را مطالعه کنید.

 

مسیر غار پراو

مبدا این مسیر نزدیک غار پراو است. این مسیر طولانی و فنی است و دارای بخش هایی است که به سنگ نوردی نیاز دارد. این مسیر برای کوهنوردان حرفه ای مناسب است.

 

مسیر شنل

مبدا این مسیر از منطقه ای به نام شنل است. این مسیر ترکیبی بوده و دارای بخش های سنگ نوردی و پاکوب است. این مسیر تنوع زیادی دارد. برای بخش های فنی این مسیر به تجهیزات و تجربه کوهنوردی نیاز است. همچنین بسیار مهم است که با این مسیر آشنایی داشته باشید و یا همراه با مربیان و راهنمایانی اقدام به صعود نمایید که مسیر را به خوبی بشناسند.

 

مدت زمان صعود به پراو

مدت زمان صعود به پراو به عواملی چون تجربه کوهنورد، تجهیزات وی و مسیر انتخابی بستگی دارد. هرچند آب و هوای قله پراو هنگام صعود نیز بسیار تاثیرگذار است.

برای کوهنوردانی که  حرفه‌ای بوده و تجربه، مهارت و آمادگی جسمانی بالایی داشته باشند؛ صعود یک روزه قابل دستیابی است اما این صعود بسیار طاقت‌فرسا و دشوار خواهد بود.

اما غالب کوهنوردان، در دو روز به کوه پراو در کرمانشاه صعود می کنند. یک روز از پای کار تا پناهگاه رفته و آنجا کمپ می نمایند و روز بعد برای صعود به قله اقدام می نمایند.ا اما افرادی که کم تجربه تر هستند و یا مایل هستند از طبیعت کوه پراو بیشتر لذت ببرند؛ صعود به قله طی چند روز مناسب تر است اما برای اینکار باید در کوهستان کمپ نمود در نتیجه لازم است با اصول برقراری کمپ در کوهستان آشنا باشید.

 

نقشه صعود به قله پراو

تصویر زیر یکی از مسیرهای صعود به قله را نشان می دهد.

نقشه صعود به قله پراو

 

اطلاعات مسیر قله پراو

مسیر رایج صعوددر حال حاضر راه معمول به ارتفاعات پراو،رروستاي چالابه و كارخانه سيمان در 12 كيلومتري شرق شهر كرمانشاه(جاده كرمانشاه_بيستون) مي باشد.
مسیرهای صعود

 

مسافت پای کار تا قله   8 کیلومتر
 دسترسی به آب چشمه دوزه ری : در میان دره‌ای معروف به دوزه ری و در مسیر صعود به قله پراو واقع گردیده.
وضعیت آنتن دهی موبایل  
محل شب مانی پناهگاه
نزدیک ترین مرکز درمانی  
مشخصات کلی 
ارتفاع قله پراو :۳۴۰۵ متر
    ارتفاع پای کار :

موقعیت جغرافیایی :شمال شرقی کرمانشاه

 20 کیلومتری شهرستان کرمانشاه در مسیر جاده از همدان به کرمانشاه ، بعد از کارخانه سیمان ، روستای چالابه 

مختصات قله :   
بهترین فصل صعود : بهار و تابستان
وجه تسمیه : کنار آب به‌خاطر نزدیکی به رودهایی که در کنار کوه هستند (پر یعنی کنار)
پوشش گیاهی
گوناگونی جانوری
وضعیت آب و هوای قله : آب و هوای قله پراو در سایت هواکوه
رشته کوه  : رشته کوه زاگرس
ترک قله پراو (Gps) : ترک مسیر قله پراو

 

شما هم اگر اطلاعات بیشتری در مورد کوه پراو دارید در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید .

 

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید
نظرات کاربران
سیروس علی پور گراوند

سیروس علی پور گراوند

لرستان - کوهدشت

8 روز پیش

درود و روز خوش
لطفا تناقض رو رفع بفرمایید
بند نخست فرمودید پرآو به کردی یعنی پرآب
و در متن هم فرمودید پرآو یعنی کنار آب
در حقیقت گفته ی دوم درسته، یعنی کنار آب

پاسخ