قله سرکچال | صعود به سرکچال (راهنمای جامع)

سرکچال یکی از قلل بالای 4000 متر ایران و واقع در استان تهران است. سرکچال به دلیل موقعیت جغرافیای آن یکی از مقاصد محبوب برا یکوهنوردان است. در این راهنمای صعود به سرکچال تلاش نموده ایم تا به تمام سوالات کوهنوردان پاسخ دهیم. پاسخ سوالاتی چون : قله سرکچال کجاست؟ درجه سختی سرکچال چقدر است؟ مسیرهای قله سرکچال چیست و... را می توانید در این مطلب بیابید. با ما همراه باشید.

قله سرکچال کجاست؟

قلهٔ سرکچال ۱ ، همراه با قله‌های فرعی سرکچال ۲ و سرکچال ۳ ، بر روی یک خط الرأس شرقی - غربی، در شمال شمشک تهران و همچنین روستای روته قرار گرفته‌ است.

 این قلل از طریق دو زین اسبی نسبتا کوتاه به یکدیگر وصل می شوند. در زمان صعود از مسیر معمول کوه ابتدا در قله سرکچال سه قرار می گیرید و سپس با تراورس به سمت راست به سمت قله دوم و سپس قله اصلی می روید

انتهای شرقی این خط‌الرأس، از طریق گردنه مرتفع ۴۰۲۰ متری ورزاب به قله برج و سپس قله خلنو متصل می‌شود. از سمت شمال، به دره دریوک و رود ولایت‌رود مشرف بوده و از غرب به قله کلون‌بستک منتهی می‌شود. همچنین این قله از سمت جنوب، از طریق گردنه لجنی به قله‌ ی پی‌ناسوم و قله آبک متصل می‌شود.

 

ارتفاع قله سرکچال چقدر است؟

ارتفاع قله سرکچال ۱ (4130 متر) و قله‌های فرعی سرکچال ۲ (4160 متر) و سرکچال ۳ (4210 متر) است.

 

درجه سختی قله سرکچال چقدر است؟

درجه سختی قله سرکچال را عوامل متعددی چون سطح توانایی و آمادگی جسمانی کوهنورد، زمان صعود ، مسیری که کوهنورد برای صعود انتخاب می نماید و وضعیت آب و هوای قله سرکچال در زمان صعود تعین می کند.

صعود به قله سرکچال از مسیرهای رایجی چون مسیر "شمشک" یا "دربندسر" به طور کلی نیازمند تجهیزات فنی خاصی نیست و درجه سختی آن در سطح متوسط تا نسبتاً سخت در نظر گرفته می شود. درجه سختی قله سرکچال در صورتی که صعود در تابستان انجام شود نسبتا ساده خواهد بود و به آمادگی جسمانی خوب و تجربه کوهنوردی متوسط نیاز خواهد داشت. اما درجه سختی سرکچال در صورتی که در زمستان صعود گردد ؛ با توجه به شرایط برفی و یخی، دشوار تر و خطرناک‌ تر است و به تجربه در کوهنوردی زمستانی و مهارت در استفاده از تجهیزات فنی (از جمله یخ‌شکن، کرامپون و طناب) نیاز دارد.

درجه سختی سرکچال برای کوهنوردان با تجربه ی متوسط و در فصل تابستان نسبتاً متوسط تا سخت و در فصل زمستان دشوار خواهد بود.

کوهنوردان مبتدی باید در مورد پدیده ارتفاع زدگی و هم هوایی اطلاعات کافی داشته و همچنین بدن خود را با ارتفاع گیری سازگار نموده باشند تا بتوانند صعود لذت بخشی تجربه نمایند.

مسیر صعود به قله سرکچال

برای صعود به قله سرکچال چهار مسیر اصلی وجود دارد که در ادامه به معرفی هریک خواهیم پرداخت.

 

مسیر قله سرکچال از شمشک

مبدا این مسیر روستای شمشک واقع در شمال شرقی شهر تهران و شهرستان شمیرانات  است.مسیر صعود به سرکچال از شمشک رایج ترین مسیر برای صعود به این قله است.

برای صعود ابتدا باید از شمشک به سمت یال کوه حرکت نمود و سپس مسیر قله سرکچال را دنبال کرد. دسترسی به این مسیر بسیار راحت بوده و بسته به توانایی و آمادگی جسمانی کوهنورد در یک روز قابل صعود و باز گشت می باشد.

 

مسیر صعود به قله سرکچال از دربندسر

مبدا این مسیر پیست اسکی دربندسر است. از بالای پیست باید به سمت یال کوه حرکت کرده و مسیر را تا قله ادامه دهید. مسیر قله سرکچال از دربند سر کوتاه تر از مسیر شمشک است اما به دلیل اینکه مسیر آن شیب دار تر است؛ به آمادگی جسمانی و تجربه کوهنوردی بیشتری نیاز دارد. مدت زمان صعود از این مسیر توسط کوهنوردانی که مهارت و تجربه لازم را داشته باشند 4 الی 6 ساعت است.

 

مسیر سرکچال از گردنه دیزین

مبدا این مسیر گردنه دیزین ، منطقه ای بین پیست دیزین و شمشک است. برای صعود از این مسیر ابتدا به سمت یال کوه و سپس به سمت قله باید حرکت نمود. مسیر سرکچال از گردنه دیزین چالش بر انگیز تر و دشواتر از دو مسیر شمشک و دربندسر است.مسیر گردنه دیزین برای صعود زمستانه به سرکچال مناسب است .

مدت زمان صعود از این مسیر بر اساس سطح آمادگی جسمانی و مهارت کوهنورد 6 الی 8 ساعت به طول می انجامد.

 

مسیر صعود به سرکچال از پیست اسکی شمشک

 مبدا این مسیر پیست اسکی شمشک است که به  قله‌ های سرکچال منتهی می گردد.این مسیر برای صعود زمستانی به قله سرکچال با استفاده از تجهیزات اسکی و کوهنوردی فنی مناسب است.

 

 

 

اطلاعات مسیر قله سرکچال
مسیر رایج صعود به سرکچال مسیر روستای شمشک
مسیرهای صعود

 

مسیر استاندارد یا معمول از طریق روستای شمشک
مسیر زمستانی از یال مشرف به پیست شمشک
مسیر خط الراسی از مسیر قله کلون بسته
مسیر شانه شرقی از طریق لالون

 

مسافت پای کار تا قله  14 کیلومتر 
 دسترسی به آب در دره ابتدای مسیر دسترسی به آب رودخانه داخل دره وجود دارد (البته این آب آشامیدنی نیست) و در باقی طول مسیر صعود و فرود دسترسی به آب وجود ندارد.
وضعیت آنتن دهی موبایل تقریبا در کل مسیر پیمایش شده آنتن دهی موبایل وجود دارد
محل شب مانی پناهگاه لجنی - گنجایش  ۱۵ تا ۲۰ کوهنورد 
نزدیک ترین مرکز درمانی -
مشخصات کلی 
ارتفاع قله سرکچال : ۴۲۱۰
ارتفاع پای کار : ۲۶۰۰
موقعیت جغرافیایی : منطقه رودبار قصران در شمال استان تهران
مختصات قله :  N36° 00.495' E51° 34.185'
بهترین فصل صعود : تابستان 
وجه تسمیه : 
پوشش گیاهی : اورس، گردو، چنار، سماق، شیرخشت، دغدغک، زال زالک، ولیک و بادام وحشی، زرشک و گیاهان کوهی مانند گلپر، ریواس، قارچ، والک، سیرک، خاکشیر، آویشن، پرسیاوشان، کما، انواع لاله‌ها، شقایق و زنبق را نام برد.
گوناگونی جانوری :  روباه، گرگ و گرگ و خرس در منطقه وارنگه رود و پستانداران دیگری مانند قوچ و میش را می‌توان در این منطقه مشاهده کرد.

وضعیت آب و هوای قله سرکچال : مشاهده آب وهوای قله سرکچال در هواکوه

رشته کوه  :  البرز

ترک قله سرکچال (Gps) : ترک مسیر قله سرکچال 

شما هم اگر اطلاعات بیشتری در مورد قله سرکچال دارید و یا به نکات دیگری هنگام صعود به سرکچال رو به رو شده اید؛ در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید .

 

نظر شما

قوانین ثبت نظر

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید