قله کلکچال،خانه دیو سپید
اگر دنبال صعود و برنامه کوهنوردی یک روزه در تهران هستید حتما اطلاعات این قله زیبا را بخوانید و مسیر قله کلکچال را بلد باشید. قله کلکچال تهران، یکی از کوه های ایران است و قله ای است که باید برای صعود به آن برنامه ریزی کنید و برای یک بار هم شده یه این قله بروید زیرا کوهی مشرف به شهر تهران هست که یک روز دلچسب و خاطره انگیز را برای شما میسازد. پس برای کسب اطلاعات درباره کوه کلکچال با بریم کوه همراه باشید.در ادامه در باره موضوعاتی چون : ارتفاع کلکچال و موقعیت جغرافیایی آن، پناهگاه کلکچال، مسیرقله کلکچال از پارک جمشیدیه، دارآباد و... صحبت می نماییم.
آشنایی با کوه کلکچال
کلکچال یکی از مناسبترین مسیرهای کوهنوردی در تمامی ایام هفته به حساب میآید که با داشتن تجهیزات ساده کوهنوردی و تجربه معمولی نیز میتوان نهایت لذت را از این طبیعت زیبا برد. به اعتقاد برخی از مردم، کلکچال خانه دیو سپید در ادبیات فارسی بوده است، ولی برخی دیگر کلکچال آمل را خانه دیو سپید میدانند. در منظومه حماسی شبرنگنامه، که در سده هفتم هجری و درباره رزم رستم با شبرنگ، فرزند دیو سپید، سروده شده، از نخستین نبرد رستم و شبرنگ در کُلَکچال، سخن گفته شده است:
چو پا بر فراز کلک چال کرد ز چنگ تهمتن رها یال کرد
گریزان شده پور دیو سپید تهمتن به رخش اندر آمد چو شید
کُلَکچال را یخچال پربرف هم معنی کردهاند.
قله کلکچال کجاست ؟
قله کلکچال در رشتهکوههای البرز مرکزی و در شمال شهر تهران واقع است.
ارتفاع قله کلکچال چقدر است ؟
ارتفاع کلکچال چیزی در حدود 3350 متر است و چشم انداز بی نظیزی به شهر تهران و کوه های اطراف دارد.
مدت زمان صعود به قله کلکچال چقدر است؟
مدت زمان صعود به عوامل متعددی چون شرایط آب و هوایی، آمادگی جسمانی، مسیر انتخابی و تجهیزات کوهنورد بستگی دارد اما به طور معمول از مسیر پارک جمشیدیه می توان 2 الی 2.5 ساعته به قله کلکچال رسید.
درجه سختی قله کلکچال چقدر است؟
مجددا بسیار مهم است که در چه فصل و آب و هوایی و با چه شرایطی قصد صعود داشته باشید اما با توجه به مسیر کلکچال و ارتفاع آن ، درجه سختی قله کلکچال متوسط در نظر گرفته می شود.
جاذبه های کلکچال
شاید بتوان گفت یکی از بهترین و کمخطرترین مسیرهای طبیعتگردی و کوهپیمایی کشور مسیر کلکچال در شمال شهر تهران است مهم ترین جاذبه این قله طبیعت بی نظیر وجود پارک جمشیدیه در این منطقه می باشد بهعلت مسیر زیبا و دیدنی قله کلکچال این منطقه جذابیت زیادی برای صعود دارد. در پناهگاه کلکچال نیز سرویس بهداشتی و سالن غذاخوری وجود دارد که به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.
گرده کلکچال
در ضلع جنوب قله چند قسمت سنگی و دیواره ای وجود دارد که محل مناسبی برای تمرینات فنی، صعود گرده ها و حتی سنگنوردی هستند. البته این مسیرها ندرتا صعود میشوند. از میان این مسیرها باید به گرده اشاره کرد که در سمت جنوب غربی واقع شده و به قله فرعی ختم میشود. صعود این گرده به خصوص در فصل زمستان چالشی و زیبا خواهد بود. در قسمتهایی حتی امکان ابزارگذاری و صعود ترکیبی نیز وجود دارد.
جاذبه های اطراف قله کلکچال
پارک جمشیدیه یک از بی نظیرترین جاذبه های این منطقه می باشد درختان، گیاهان و گلهای فراوانش یکی از وسیعترین پارکهای تهران است که میتواند برای ورزش صبحگاهی مورد استفاده قرار گیرد. پس از رسیدن به پارک، به سوی غرب پارک بروید؛ آنجا که پیادهروی سنگفرش به سوی شمال غرب ادامه مییابد. پس از طی حدود ۴۰۰ متر به چشمهای میرسید که آب خنک و گوارایی دارد.
در بریم کوه بخوانید: گزارش صعود به قله کلکچال
پناهگاه کلکچال
پناهگاه کلکچال در ارتفاع 2600 متری از سطح دریا، واقع در البرز مرکزی و در مسیر صعود به قله کلکچال است. این پناهگاه دارای مناظری زیبا و چشم اندازی بی نظیر به شهر تهران است . دسترسی به آن نیز چندان دشوار نیست. مسیر پناهگاه را با کوهپیمایی ساده می توان طی نمود. به همین دلایل نیز این پناهگاه همواره مقصد بسیاری از افراد قرار می گیرد. دسترسی به پناهگاه از مسیرهایی چون جمشیدیه، گلابدره و دارآباد امکان پذیر است.امکاناتی که در این محل در دسترس است؛ شامل اتاق های اقامتی با ظرفیت های متفاوت، آشپزخانه و امکانات پخت و پز، غذا خوری، آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی می باشد.
پوشش گیاهی کوه کلکچال
ازگیل وحشی،بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچههایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و بالاخره قارچ وحشی.
پوشش جانوری کلکچال
پستاندارانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه یا خرگوش
برای در امان ماندن از حمله جانورانی که در این منطقه وجود دارند، به خصوص حمله سگ میتوانید فیلم آموزشی پیشگیری و مقابله با حمله جانوران را سامانه بریم کوه مشاهده کنید.
مسیر قله کلکچال
قله کلکچال سه مسیر اصلی برای صعود دارد که رایج ترین آن صعود از پارک جمشیدیه می باشد اگر تلاش کنید می توانید از پارک جمشیدیه تا پناهگاه کلکچال را ۲ تا ۲.۵ ساعته بالا روید اگر بخواهید کوهنوردی کاملتری داشته باشید، از پناهگاه که در ارتفاع ۲۶۰۰ متری قرار دارد، مسیر پاکوب خوبی به سوی ارتفاعات وجود دارد. با ۱.۵ ساعت کوهنوردی به خطالراس خواهید رسید و از آنجا مسیر دو راهی میشود؛ یک راه رو به پایین و به سوی شمال است که به پناهگاه شیرپلا میرود و راه رو به شرق از روی خط الراس ادامه مییابد تا به قله ۳۳۰۰ متری کلکچال برسد.
مسیر قله کلکچال از پارک جمشیدیه
پارک جمشیدیه - پناهگاه کلکچال - قله کلکچال
پارک جمشیدیه در خیابان شهید باهنر ( نیاوران) خیابان فیضیه، خیابان امیدوار، قرار گرفتهاست. کوهنوردی کلکچال، از داخل پارک جمشیدیه و همچنین از کوچهای پیش از ورودی اصلی این پارک که با تابلویی مسیر کلک چال را مشخص کرده، آغاز میشود.
مسیر گلابدره به کلکچال
دره گلابدره - پناهگاه کلکچال - قله کلکچال
راه رسیدن به این دره زیبا از میدان تجریش و خیابان دربند است که در میانهٔ راه خیابان گلابدره خود نمایی میکند گلابدره را تا انتها رفته و وارد خیابان وزیری می شویم، این خیابان حد فاصل خیابان گلابدره و روستای آبک می باشد . دلیل نام گذاری این دره وجود فراوان درختان سیب گلاب خودرو در این دره بوده است.
مسیر دربند به قله کلکچال
دربند - دره پیازچال - قله کلکچال
دره پیازچال در ارتفاعات البرز جنوبی قرار دارد و انتهای مسیر کلکچال را به انتهای دارآباد وصل میکند. برای دسترسی به دره پیازچال ابتدا باید به دارآباد و پارکینگ دارآباد بروید.
بهترین زمان برای صعود به کلکچال
مسیر کوهپیمایی کلکچال در قسمتی که بین پارک و پناهگاه قرار دارد، بسیار عریض و بدون خطر است. اگر جانب احتیاط رعایت شود، طی این راه برای همه سنین در تمامی فصول سال میتواند برنامه گردشی ـ ورزشی یک روزه مناسبی باشد. خانوادهها میتوانند در روزهای تعطیل در کنار یکدیگر ورزش و گردش را در هوای پاک تجربه کنند. در فصول گرم، هوای کلکچال خنکتر و مطبوعتر است و در فصل زمستان سردتر. در نظر داشته باشید بعد از بارش برف این مسیرها را با وسایل کامل مانند کرامپون (یخ شکن) و کفش و لباس مناسب باید طی کنید.
آب وهوای قله کلکچال
این قله در بهترین فصلهای سال مثل بهار، پاییز و تابستان برای صعود ایدهآل است(حتما به هواشناسی کوهستان توجه داشته باشید و قبل از صعود، آب و هوا را چک کنید). کلکچال هم مثل بسیاری از کوههای شمال تهران زمستانی سرد و پر برف دارد البته به خاطر اتفاق بهمن صعود از برخی مسیرها در فصل زمستان و اوایل بهار بسیار خطرناک است. یادتان باشد که صعود از مسیرپاکوب پارک جمشیدیه تا اردوگاه کلکچال در فصل زمستان کاملا ایمن از نظر بهمن است.
آمادگی های لازم برای صعود به کلکچال
اگر تجربه و وسایل کوهنوردی کافی برای صعود به قله کلکچال ندارید پیشنهاد می کنیم از اردوگاه به سمت پارک جمشیدیه حرکت کنید واز ادامه مسیر منصرف شوید و فقط از طبیعت بی نظیر این منطقه لذت ببرید زیرا لازمه صعود به این قله تجربه وآمادگی جسمانی نسبتا خوبی است.
دسترسی به قله کلکچال در شهر تهران
برای دسترسی به کلکچال ابتدا باید به پارک جمشیدیه برسید. اگر قصد دارید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید، با خط شماره یک مترو (تجریش-کهریزک) یا اتوبوس تندرو (BRT) راهآهن-میدان تجریش خود را به میدان تجریش برسانید و از آنجا با تاکسیهای میدان تجریش-چهارراه قدس یا اتوبوس خیابان فیضیه به پارک جمشیدیه بروید. اگر با خودروی شخصی عازم هستید، از میدان تجریش وارد خیابان نیاوران شوید، از خیابان فیضیه بهراحتی به پارک جمشیدیه خواهید رسید. همچنین از طریق بزرگراه صدر و کامرانیه میتوانید به خیابان نیاوران و پس از آن به خیابان فیضیه و پارک جمشیدیه دسترسی داشته باشید.
ودر آخر توجه داشته باشید در حین کوهپیمایی بهطور منظم آب بنوشید و با طبیعت مهربان باشید و پلاستیک برای جمعآوری زباله با خود ببرید و از رها کردن زبالههای خود (حتی موارد تجزیهپذیر) در طبیعت خودداری کنید.
اطلاعات مسیر قله کلکچال | |
مسیر رایج صعود | پارک جمشیدیه ، پناهگاه کلک چال ، قله کلکچال |
پارک جمشیدیه ، پناهگاه کلکچال ، قله کلکچال دره گلابدره - پناهگاه کلکچال - قله کلکچال | |
مسافت پای کار تا قله | 12 کیلومتر |
دسترسی به آب | پناهگاه کلچال |
وضعیت آنتن دهی موبایل | در طول مسیر آنتن دهی وجود دارد |
محل شب مانی | پناهگاه کلک چال |
نزدیک ترین مرکز درمانی | شبکه بهداشت و درمان شمیرانات |
مشخصات کلی |
ارتفاع قله کلکچال : 3350 |
ارتفاع پای کار : 1800 |
موقعیت جغرافیایی : تهران ، بوستان جمشیدیه، پناهگاه کلکچال |
مختصات قله : 51.456489 , 35.858109 |
بهترین فصل صعود : بهار |
وجه تسمیه :به علت کولاکهای بسیار فصل زمستان این قله را کلک چال می نامند |
پوشش گیاهی : ازگیل وحشی، بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچههایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و بالاخره قارچ وحشی |
گوناگونی جانوری : پستاندارانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه یا خرگوش |
وضعیت آب و هوای قله : وضعیت هواشناسی قله کلکچال |
رشته کوه : البرز مرکزی |
ترک مسیر(Gps) :ترک مسیر کلکچال |
سوالات متداول
قله کلکچال کجاست و چقدر ارتفاع دارد؟
کُلَکچال نام یکی از کوههای رشته کوه البرز است که در شمال شهر تهران قرار دارد. مرتفعترین نقطه این کوه قلهٔ کلکچال نام دارد. ارتفاع قلهٔ کلکچال از سطح دریا، در حدود ۳۳۵۰ متر است.
قله کلکچال چه جاذبه هایی دارد؟
یکی از بهترین و کمخطرترین مسیرهای طبیعتگردی و کوهپیمایی کشور مسیر کلکچال در شمال شهر تهران است مهم ترین جاذبه این قله طبیعت بی نظیر وجود پارک جمشیدیه در این منطقه می باشد بهعلت مسیر زیبا و دیدنی قله کلکچال این منطقه جذابیت زیادی برای صعود دارد.
مسیر صعود به قله کلکچال کجاست؟
قله کلکچال سه مسیر صعودی دارد که رایج ترین و راحت ترین آن مسیر پارک جمشیدیه است.مسیر بعدی از میدان تجریش شروع میشود که دره گلابدره نام دارد. مسیر سوم هم از دارآباد شروع می شود که به دره پیازچال میرسد.
سارا Rahmani
تهران - تهران
5 ماه پیش
فکر میکنم همه چی خوب باشه 😊
پاسخ