کوه آرارات کجاست؟راهنمای صعود به آرارات ۱۴۰۳+ عکس
کوه آرارات یکی از معروف ترین کوه های آسیای غربی است. این کوه علاوه بر کوهنوردان در بین باستان شناسان و کاوشگران نیز مشتاقان بسیاری دارد. اگر به دنبال اطلاعات گردشگری یا راهنمایی برای صعود به قله آرارات هستید؛ در ادامه به صورت تفصیلی به همه این موارد پرداخته ایم. با ما همراه باشید!
در بریم کوه بخوانید : صعود به دماوند | صعود به کوه آراگاتس | راهنمای جامع صعود به کلیمانجارو
کوه آرارات در کدام کشور است؟
کوه آرارات یک کوه واقع در بخش شمال شرق کشورترکیه است.آرارات یکی از معروفترین کوه های ترکیه است. باوجود این که کوه آرارات در مرز کشور ترکیه است اما به مرز کشورهای ارمنستان و ایران نیز نزدیک است. در واقع این کوه جدا کننده مرز کشورهای ترکیهُ ایران و ارمنستان است. آرارات تنها یک قله ندارد! این کوه در حقیقت دو قله دارد که هردو نیز مانند دماوند آتشفشانی هستند. نام این کوه واقع در ترکیه کنونی، در کتاب های آسمانی مسلمانان و مسیحیان نیز آورده شده است. در کتاب آفرینش در عهد عتیق، کوه آرارات جایی دانسته شده که کشتی حضرت نوح پس از طوفان، در آن به خشکی رسیده و به گل نشسته است.
آرارات در زبان ترکی آگری داغ ، در زبان کردی چی یای آگیری و در زبان ارمنی ماسیس نامیده می شود.
علارغم اینکه این کوه امروزه در مرزهای ارمنستان قرارا ندارد اما یکی از اصلی ترین نمادهای ارمنستان به شمار می رود. از نظر ارمنی ها این کوه مقدس به شمار آمده و در بسیاری از آثار ادبی و هنری آنان نیز آورده شده است.
کوه آرارات در کدام شهر است؟
کوه آرارات درنزدیکی شهر دغو بایزید در استان آگری در شمال شرقی ترکیه قرار دارد.
ارتفاع کوه آرارات ترکیه
قله آرارات رتبه سوم را در لیست شاخص ترین کوه های غرب آسیا دارد. همان طور که پیش از این نیز گفتیم کوه آرارات دارای دو قله است: آرارات بزرگ که 5137 متر ارتفاع دارد و دیگری آرارات کوچک که 3896 متر ارتفاع دارد. هر دوی این قله ها نیز آتفشانی هستند. البته ارتفاع آرارات بزرگ پیش از این 5165 متر تخمین زده می شد اما اکنون ذوب شدن کلاهک یخی پوشیده از برف آن، منجر به کاهش یافتن ارتفاع این قله به 5137 متر شده است.با وجود این، ارتفاع زیاد آرارات بزرگ موجب شده تا مردم ترکیه به این کوه لقب سقف ترکیه را بدهند.( دماوند با ارتفاع 5609 متر از آرارات مرتفع تر است.)
قلهٔ آرارات بزرگ، که در تمام طول سال پوشیده ازبرف و یخی به عمق صد متر و به وسعت ۳۷ کیلومتر است؛ از قلهٔ آرارات کوچک یازده کیلومتر فاصله دارد.
در تابستان سال 1840میلادی مطابق با 1219 شمسی زمین لرزه ای با شدت 3.6 موجب ریزش کوه آرارات گشته و موجب کاهش 1800 متری ارتفاع قله آن می گردد.
[ در صعود به ارتفاعات با کمبود اکسیژن مواجه می شویم. برای سازگاری با چنین شرایطی باید از نکات و تمرینات هم هوایی استفاده نمود.(برای مطالعه بیشتر کلیک کنید) ]
تاریخچه
رودخانههای دجله، ارس و فرات از کوه آرارات ترکیه امروزی سرچشمه می گیرند و به دریای خزر سیاه و مدیترانه می ریزند. انسان های اولیه در مناطقی سکونت گزیده و اقامت داشتند که از آب و هوا و محیط زیست مناسب برخوردار بوده باشد. به همین دلیل یکی از مناطقی که انسان های اولیه در آن رشد و نمو داشته و به دمداری و کشاورزی پرداخته اند؛ مناطق خوش آب و هوا و حاصلخیز اطراف کوه آرارات وبلندی های ارمنستان بوده است.
آب و هوای کوه آرارات
کلاهک یخی و پوشیده از برف کوه آرارات ترکیه از حدود 1957 در معرض ذوب شدن و کوچک شدن قرار گرفته است. علت این اتفاق نیز گرمایش تدریجی کره زمین است.
آرارات بزرگ به دلیل مرتفع بودن، آب و هوای قسمت قله کوه را بسیار متفاوت از کوهپایه های ان نموده است. به طوری که در ماه مهر قله این کوه پوشیده از برف سنگین خواهد بود.
کوه آرارات ترکیه در مقایسه با قله دماوند ایران در عرض جغرافیای بالاتری قرار گرفته است به همین دلیل اکثر افراد تصور می کنند که آب و هوای آن باید بسیار سرد تر از دماوند باشد. اما به دلیل ارتفاع کمتر این کوه به نسبت قله دماوند، به طور کلی آب و هوای آن در فصول مختلف تقریبا مشابه آب و هوای دماوند است.البته به استثنای سامانه های هوایی که موجب تفاوت آب و هوای این دوقله می گردند. گاهی آرارات زمستان های بسیار طاقت فرسا و سهمگینی دارد؛ به طوری که بسیاری از کوهنوردان به دلیل عدم توجه به شرایط آب و هوایی جان خود را در این مسیر از دست داده اند. بنابراین اگر قصد بازدید از این قله را دارید اکیدا به شما توصیه می کنیم که بدون توجه به گزارش های هواشناسی کوه آرارات عازم این قله نشوید. اواسط فصل تابستان از لحاظ شرایط آب و هوایی مناسب ترین زمان برای صعود به قله آرارات است.
برای آگاهی از سامانه های آب و هوایی و هواشناسی لحظه ای کوه آرارات ترکیه می توانید از لینک زیر استفاده نمایید.
زمین شناسی کوه آرارات ترکیه
همان طور که پیش از این نیز گفتیم، این کوه آتشفشانی است. کوه آرارات آتشفشان غیرفعال نیست اما مدت ها است که خبری حاکی از فعالیت آن گزارش نشده است. از لحاظ انواع آتشفشان ها، این کوه از نوع آتشفشان استراتو است.آتشفشان استراتو یا چینه ای یا ترکیبی به آتشفشانی گفته می شود که مخروطی شکل و مرتفع است.این نوع آتشفشان از لایه های سخت شده ی گدازه، آذرین، آوار و زباله های آتشفشانی و خاکستر که بر روی هم قرار گرفته تشکیل می گردد. از ویژگی ها ی منحصر به فرد آتشفشان استراتو شیب زیاد و فوران های انفجاری آن است.البته اگر قصد صعود به قله آرارات را دارید ؛ نگران نباشید این قله مدت هاست که هیچ فورانی نداشته است.
از نظر زمینشناسان و باستانشناسان ، آرارات یک کوه پر رمز و راز و مهم به شمار می رود. به همین جهت تعداد بسیاری از محققان و کاوشگران آلمانی و روسی هر ساله در فصول مناسب عازم این قله شده و به جستجو و کاوش در آن می پردازند.
جاذبه گردشگری قله آرارات
کوه آرارات یکی از مناطق باستانی و گردشگری ترکیه است که هر سال کوهنوردان بسیاری را به سمت خود می کشد.
البته اطراف این قله نیز مناطقی جالب و دیدنی دارد که جزو جاذبه های گردشگری ترکیه محسوب می شوند. این مناطق از لحاظ تاریخی و فرهنگی ارزشمند هستند. از جمله مقبره آرشاکونی که در روستای Aghtsk واقع شده، یک قلعه مربوط به دوران قرون وسطی به نام قلعه امبرد، کلیسای واهراماشن متعلق به سده 11 میلادی و یک رصدخانه به نام بیوراکان، رصد خانه بیوراکان در سده 20 میلادی یکی از بهترین رصدخانه ها در سطح جهانی به شمار می رفته است. در ادامه نیز چند مورد دیگر از جاذبه های اطراف کوه آرارات را به همراه عکس های آن مناطق آورده ایم:
کاخ اسحاق پاشا
کاخی بسیار با شکوه و پرعظمت به شمار می رود. این کاخ تاریخی محل تلاقی فرهنگ های گوناگون و عناصر معماری هر یک از آنهاست. در این کاخ آثاری از معماری عثمانی، معماری اسلامی ایرانی و معماری ارمنی به چشم می خورد. از دیگر جاذبه هایی که این کاخ تاریخی به توریستان خود ارائه می کند منظره ای دل انگیز از کوه آرارات و طبیعت اطراف آن است.
موزه نسل کشی ایغدیر
قله آرارات در نزدیکی شهری به نام ایغدیر قرارا دارد. در این شهر یک موزه به یادبود نسل کشی ارمنیان ایغدیر در جنگ جهانی اول تاسیس شده است. این موزه حوادث بسیار غم انگیزی را برای گردشگردان بی شمار خود روایت می کند و احترام و همدردی آنان را بر می انگیزاند.
سایت دوروپینار
سایت دوروپینار به جایی گفته می شود که طبق کتاب آفرینش عهد عتیق محل به خشکی رسیدن کشتی حضرت نوح پس از طوفان بوده است. به همین جهت این منطقه جزو یکی از جاذبه های پر رمز و راز اطراف آرارات به شمار می رود.
صعود به قله آرارات ترکیه
در گذشته کلیسای ارمنی کوه آرارات را محل قرارگیری کشتی نوح دانسته و به همین جهت آن را مقدس بر می شمرد. به همین جهت نیز به کسی اجازه صعود به این قله را نمی داد. در نتیجه اولین صعودی که به قله آرارات مورد ثبت قرار گرفته است مربوط به عصر حاضر است. اولین صعود به آرارات توسط طبیعت شناسی روسی به نام پاروت فردریش صورت گرفته است. این طبیعت شناس با هدف پژوهش و کاوش به این قله صعود کرد. او با راهنمایی نویسنده ای ارمنی به نام خاچاتور ابوویان از راه رود ارس از منطقه ای به نام سورمالی گذر کرده و از روستایی به نام آخوری گذشته و سپس از کوهپایه های شمالی در مسیر صعود آرارات قرار گرفته اند.اولین کمپ اصلی آن ها در ارتفاع 1400 متری بوده و پس از آن طی 3 تلاش قادر به فتح قله آرارات شده اند.
پس از پاروت فردریش، اولین صعود به قله آرارات در فصل زمستان، در سال 1970 میلادی و توسط رییس پیشین فدراسیون کوهنوردی ترکیه صورت گرفته است.
صعود به این قله به طور کلی یک صعود نسبتا بلند مدت و طولانی محسوب می گردد. آسان ترین مسیر برای صعود، از جبهه جنوبی آرارات و بهترین زمان اواسط و اواخر تابستان است.
صعود به آرارات یک صعود نیمه سنگین بوده و به هیچ وجه بدون آمادگی های قبلی و همراهی مربی و راهنما امکان پذیر نبوده و بسیار پرخطر خواهد بود.
برای رسیدن به کوه می توان از شهر دوبایزید خودرو کرایه نمود. فاصله شهر دوبایزید تا کوه آرات را با خودرو می توان حدودا یک ساعته طی کرد. پس از رسیدن به کوه حدودا باید ۴ الی ۵ ساعت در یک مسیر کم شیب و نسبتا مسطح تا اردوگاه اول، کوهپیمایی نمایید.
در مسیر صعود به آرارات دو کمپ در ارتفع های 3200 و 4200 متری وجود دارد.مسیر بین این دو کمپ، یک مسیر سنگلاخی و پرشیب است که طی کردن حدودا 3 الی 4 ساعت به طول می انجامد. حرکت از کمپ دوم تا قله نیز حدودا 4 الی 5 ساعت به طول خواهد انجامید.در سمت راست این مسیر کوهنوردان از کنار یک یخچال طبیعی عبور کرده و از حدود ارتفاع 4800 متری در مسیر صعود با یخچال های طبیعی بالایی و باد مواجه می گردند. در این قسمت از مسیر معمولا برف ها یخ زده هستند و باید با دقت از آن ها عبور نمود. برای عبور از این قسمت کوهنوردان حتما باید به تبر و کرامپون مجهز باشند. 400 متر انتهایی مسیر صعود نیز در تمام فصول پوشیده از برف خواهد بود. گروه های کوهنوردان معمولا ساعت 3 الی 4 صبح از کمپ دو صعود به قله را آغاز کرده و در حدود 7 الی 8 صبح به قله آرارات می رسند.
طبق قوانین وضع شده توسط دولت ترکیه، برای صعود به کوه آرارات ترکیه مجوز و راهنمای ترکی مجاز الزامی است. گرفتن مجوزهای صعود از دولت ترکیه حدودا دو ماه به طول می انجامد.طبعا گروه هایی که به صورت حرفه ای برنامه های صعود را برگزار می کنند به راحتی می توانند برای شما شرایط صعود به آرارات را ؛درصورت داشتن آمادگی های جسمانی لازم؛ فراهم نمایند.
آدرس کوه آرارات ترکیه
کشور ترکیه - استان آگری - شهر دوبایزید
مختصات قله نیز 39.70316.44.29873 است.
مسیرهای دسترسی
شهر دوبایزید-جبهه جنوبی-کمپ 1-کمپ 2- قله آرارات
کوه های آرارات چه زمانی از ایران جدا شد؟
جدایی کوه های آرارات از ایران به سال 1310 شمسی بر می گردد.درتاریخ 2 بهمن سال 1310 شمسی با انعقاد قراردادی برای تعیین خط مرزی ایران و ترکیه، منطقه ای به مساحت حدودا 800 کیلومتر مربع شامل منطقی چون آرارات کوچک و سرچشمه قره سو از خاک ایران جدا شد.
کوه آرارات و کشتی نوح
همه ما داستان کشتی عظیم حضرت نوح را شنیدهایم و از طوفانی که در پی آن آمد، اطلاع داریم. این داستان در کتب الهی ادیان گوناگون از جمله اسلام و مسیحیت نیز روایت شده است. در طول تاریخ، افراد زیادی مشتاق بودند که بقایای این کشتی باستانی را پیدا کنند، اما تلاشهای آنها نتیجهای در پی نداشت.
تا اینکه در چند دهه گذشته، اخبار مختلفی در سراسر جهان درباره کشف بقایای این کشتی تاریخی به گوش همه رسید.
داستان کشی نوح و کوه آرارات ترکیه و فرود این کشتی در این کوه سال هاست که تخیل مردم را مجذوب خود کرده و خیلی از افراد برای پیدا کردن شواهد این اتفاق راهی کوه آرارات شده اند.
طبق کتاب مقدس مسیحیان، کشتی نوح در «کوههای آرارات» در ترکیه مستقر شده است. گفته شده که این کشتی، ۱۵۶ متر طول، ۲۶ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع دارد.
تیمی از کارشناسان به رهبری دانشگاه فنی استانبول، دانشگاه اندرو و دانشگاه ابراهیم چچن، حدود یک سال در این مکان کار کرده و نمونههایی را جمعآوری میکنند که معتقدند کلید تأیید داستان کتاب مقدس است.
اولین بخش از کار آنها در سال ۲۰۲۲ آغاز شد. در ابتدای کار، آنها ۳۰ نمونه از قطعات سنگ و خاک را جمعآوری و در آزمایشگاه ITU بررسی کردند.
پروفسور فاروک کایا، معاون رئیس دانشگاه AİÇÜ گفته است: «طبق اولین یافتههای به دست آمده از مطالعات، فعالیتهای انسانی در این منطقه از دوره کالکولیتیک بین سالهای ۵,۵۰۰ تا ۳,۰۰۰ قبل از میلاد وجود داشته است. نمیتوان که تنها با مشابهت تاریخی با قطعیت ادعا کرد که کشتی نوح اینجاست. ما باید برای مدتی طولانی کار کرده و نتایج نهایی را کشف کنیم.»
با این حال، دکتر اندرو اسنلینگ از دانشگاه سیدنی، قبلاً گفته بود که کشتی نوح نمیتواند در کوه آرارات باشد؛ زیرا این کوه، تا قبل از فروکش کردن سیل تشکیل نشده بود.
اطلاعات مسیر | |
مسیر رایج صعود | جبهه ی جنوبی |
کمپ ها | کمپ ۱ در ارتفاع ۳۳۳۰ متری کمپ ۲ در ارتفاع ۴۲۰۰ متری |
مسافت پای کار تا قله | حدودا 12/5 کیلومتر |
وضعیت آب در منطقه | چشمه آب در روستای توپچاتان – چشمه آب درکمپ ۱ و آب حاصل از ذوب شدن یخچال در کمپ ۲ موجود می باشد. |
وضعیت آنتن دهی موبایل | - |
محل شب مانی | ندارد |
مشخصات کلی |
ارتفاع قله : ۵۱۳۷ متر |
ارتفاع پای کار : ۲۰۰۰ |
موقعیت جغرافیایی : کشور ترکیه - استان آگری -شهر دغوبایزید |
مختصات قله : 39.70316.44.29873 |
بهترین فصل صعود : بهترین زمان صعود در فصل تابستان و مرداد ماه می باشد. البته در دیگر فصول نیز برنامه های صعود برقرار است و صعودهای زمستانی نیز انجام می شود. |
وجه تسمیه : |
پوشش گیاهی :آویشن ، بومادران ، بابونه، پونه وحشی و… |
گوناگونی جانوری : - |
وضعیت آب و هوای قله :- |
رشته کوه : - |
ترک مسیر(Gps) :ترک مسیر قله آرارات |
جمع بندی
کوه آرارات ترکیه یکی از شاخص ترین کوه های منطقه غربی آسیا است.این کوه علاوه بر جاذبه های طبیعی و کوهنوردی یک منطقه تاریخی و فرهنگی نیز به شمار می رود.بسیاری سالانه به قصد صعود به قله آرارات عازم ترکیه می شوند.البته لازم به یادآوری است که صعود به این قله بدون مجوزهای مربوطه، راهنمای مجاز و مربی امکان پذیر نیست.بهترین زمان برای صعود به این قله اواسط تابستان و در ماه مرداد است.اما صعود های زمستانی به آرارات هم انجام می شوند.هرچند طبیعتا سخت تر و طاقت فرسا تر خواهند بود.رایج ترین و آسان ترین مسیر صعود، جبهه جنوبی است. تفاوتی ندارد که برای شما تاریخ، طبیعت یا ماجراجویی جذاب باشد؛ آرارات و مناطق اطزاف آن قطعا شما را به وجد خواهد آورد.
از همراهی شما تا انتهای این مقاله ممنونیم.اگر سوال و یا نظری دارید حتما در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
عباس خویی
آذربایجان غربی - ارومیه
3 ماه پیش
کوه آرارات مرز چه کشورهایی هست؟ ایران و ترکیه؟
پاسخ